Kristoff spurtet om seier i Dubai - Sykkel
1098 Views

Kristoff spurtet om seier i Dubai

Spurterne gjorde opp om seieren på 2. etappe.

Februar 07, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

(NTB): Alexander Kristoff måtte nok en gang se seg slått av de beste spurterne på 2. etappe i Dubai Tour onsdag. Det ble sjuendeplass på den norske UAE-rytteren.

Det var Elia Viviani (Quick-Step Floors) som var raskest i spurten på den 190 kilometer lange etappen. Den raske italieneren feiret like så godt bursdagen med å ta årets andre seier. Han henviste tirsdagens vinner nederlandske Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) til annenplassen.

– At det var fødselsdagen min gjorde meg bare mer motivert. Det var bra for hodet at jeg ble slått i går. Vi kastet bort en sjanse da. Etter opptrekket valgte jeg hjulet til Kristoff, og jeg greide å holde unna for Groenewegen, sier Viviani.

Spurten på åpningsetappen var kaotisk og ifølge nordmannen fungerte opptrekket ikke særlig. Kristoff er lovet en skjortel av UEA-lagets eier når han vinner sin første seier. Lovnad om belønning til tross, onsdag ble det dessverre ikke full klaff UAE-opptrekke som avleverte Kristoff for tidlig i front.

– Jeg var egentlig i bra posisjon og fikk god hjelp fra (Simone) Consonni på slutten, men med 500 meter igjen var jeg på hjulet til (John) Degenkolb. Han hadde ingen opptrekkere, og så stoppet han bare. Da blir det for langt med 500 meter til mål, sa Kristoff til  TV 2.

Sammenlagtleder Groenewegen ligger 2 sekunder foran Viviani. Kristoff er nummer seks, 16 sekunder bak. Rittet avsluttes lørdag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.