Etappe 9: Arras Citadelle - Roubaix - Sykkel
1337 Views

Etappe 9: Arras Citadelle – Roubaix

Touren inntar Paris-Roubaixs brostein.

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 156,5 kilometer
Dato: 15. juli
Forventet målgang: 16:09-16:28
TV: TV 2/Sumo fra kl. 12:00, Eurosport/Player fra kl. 12:15

<< Etappe 8Etappe 10 >>

Touren inntar brosteinen igjen i et mini-Paris-Roubaix på den niende etappen, etter to svært underholdende etapper på brosteinen i henholdsvis 2014 og 2015. I år har man imidlertid lagt inn betydelig mer brostein enn i tidligere utgaver. Man skal over 15 sektorer og totalt 21,7 kilometer med brostein.

Høyest er tettheten av sektorer mellom 86,5 kilometer og 135 kilometer, hvor man blant annet skal over den fryktinngytende Mons-en-Pévèle, som er et av de mest kritiske partiene i Paris-Roubaix. Sektoren er rangert til fem stjerner og er hele tre kilomteter lang. Den kommer etter 110 kilometer på sykkelen og vil utvilsomt være et avgjørende parti. Om sammenlagtfavorittene allerede ikke har havnet smått i trøbbel, vil de definitivt slite her, mens spesialistene vil skli i fra.

Etter Mons-en-Pévèle gjenstår fremdeles drøyt 40 kilometer på sykkelen og syv brosteinspartier. Etappen vil utvilsomt sørge for en ordentlig utskillelse i sammendraget og spesielt rene klatrere som Quintana, Landa (Movistar), Barguil (Fortuneo-Samsic), Martin (UAE) og Bardet (AG2R) vil trolig tape en del tid.

Etter Camphin-en-Pévèle kjører man i Paris-Roubaix til Carrefour l’Arbre, men i touren dropper man det berømte og fryktinngytende femstjernerspartiet og sykler rett til Willems à Hem, som er etappens siste sektor. Målgang er ikke på velodromen i Roubaix, men like utenfor.

Vinnertips: Peter Sagan (BORA-hansgrohe) 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.