Etappe 8: Dreux - Amiens Métropole - Sykkel
1159 Views

Etappe 8: Dreux – Amiens Métropole

Fransk etappeseier på nasjonaldagen?

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 181 kilometer
Dato: 14. juli
Forventet målgang: 15:36-15:57
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 11:35

<< Etappe 7Etappe 9 >>

Det er Bastille Day og Marseillaisen runger over hele Frankrike – det er tourens viktigste etappe sett med franske øyne. Prestisjen som ligger i å vinne på landets nasjonaldag er enorm. I fjor maktet Warren Barguil å gjøre det og han ble den første franskmannen til å vinne på Bastille Day på tolv år. Gjennom historien har 28 franskmenn ved 32 anledninger vunnet på denne dagen.

Mens nasjonaldagen ofte har kommet i fjellene i foregående utgaver har vi ennå ikke nådd den delen av rittet i årets utgave og det ligger an til en ny spurtetappe. Med to raske kort i Arnaud Démare og Nacer Bouhanni har franskmennene greie odds for en hjemmeseier.

Dreux er med for første gang i touren, mens målby Amiens Métropole har vært med hele tolv ganger tidligere. Sist gang, i 2015, vant André Greipel her. Etappen inneholder to fjerdekategorier, men de kommer tidlig i etappen. Etter 35 kilometer skal man over Côte de Pacy-sur-Eure (to kilometer à 4,3 prosent), mens Côte de Feuquerolles (2,3 kilometer à 4,3 prosent) kommer etter 71,5 kilometer. Vi beveger oss nordover mot den belgiske grensen og vind kan bli en faktor på etappen. Siste del av rittet er lettkjørt, men finalen har en rekke svinger og en rundkjøring med 500 meter til mål. Igjen er det spurt i slak motbakke, men på denne etappen snakker vi bare om én prosent stigning.

Vinnertips: Arnaud Démare (Groupama-FDJ)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.