Etappe 4: La Baule - Sarzeau - Sykkel
1108 Views

Etappe 4: La Baule – Sarzeau

Mer mat til spurterne.

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 195 kilometer
Dato: 10. juli
Forventet målgang: 17:39-18:03
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 13:05

<< Etappe 3Etappe 5 >>

På den fjerde etappen går vi inn i Bretagne og Loire-Atlantique-departementet. Hele dagen går i småkupert og rullende terreng, og vi vil garantert få se en eller flere Fortuneo-Samsic-ryttere på offensiven, på hjemmebane. Trolig med store folkemengder langs veiene.

Etappen går helt ute ved kysten, men går først inn, østover i landet – før man vender ut vestover igjen, mot målbyen Sarzeau. Man er dermed avhengig av vind fra sør eller nord, for å få sidevindskjøring. Utover potensielle værforhold er etappen relativt ukomplisert og ender trolig i en massespurt.

Dagens innlagte spurt kommer omtrent halvveis, etter 97,5 kilometer, mens bonusspurten i dag er plassert et godt stykke fra mål, etter 156,5 kilometer. Igjen er det en fjerdekategori på programmet. Côte de Saint-Jean-la-Poterie kommer etter 135,5 kilometer og stiger med 7,8 prosent over 800 meter.

Sarzeau er målby for første gang og UCI-president David Lappartient er også ordfører her. De siste ti kilometerne går omtrent på helt rette veier, og den siste ordentlige svingen er fire kilometer fra mål. De to siste kilometerne går rett frem, men har noen slakte motbakker, og den siste biten til mål stiger også så vidt.

Vinnertips: Marcel Kittel (Katusha-Alpecin)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.