Etappe 3: Cholet - Cholet (lagtempo) - Sykkel
1103 Views

Etappe 3: Cholet – Cholet (lagtempo)

Første viktige dag i sammendraget.

Juni 20, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 35,5 kilometer
Dato: 9. juli
Forventet målgang: Siste lag forventes i mål omtrent kl. 17:30
TV: TV 2/Sumo fra 14:30, Eurosport/Player fra 15:00

<< Etappe 2Etappe 4 >>

Lagtempo står på programmet for første gang siden 2015. Den gang var det en historisk jevn lagtempo i Plumelec, som til slutt bare skilte fire sekunder mellom de tre beste lagene. I Cholet ligger det igjen an til en ny jevn affære, som blir den første (lille) utskillelsen i sammendraget.

Umiddelbart ut ifra start venter en 700 meter lang bakke à 5 prosent, som sørger for en frisk åpning på den heseblesende øvelsen. Etter bakken går man ut på åpne sletter – enten flatt eller slakt utfor – som vil sørge for høye hastigheter. Etter 13 kilometer kommer den første mellomtiden i Saint-André-de-la-Marche. Halvveis på etappen venter en ny bakke med lignende lengde og stigningsprosent, før man fortsetter i rullende terreng mot nesten mellomtid.

Den kommer på toppen av Côte de la Séguiniére, som er halvannen kilometer lang, men har relativt mild stigningsprosent, varierende mellom tre og fem prosent. Toppen ligger ni kilometer fra mål, så herfra er det bare å gire om og gi gass. Noen skarpe svinger forekommer på de siste kilometerne, den siste med 800 meter til mål, men herfra er det rett frem til mål og bånn pedal.

Vinnertips: BMC Racing Team

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.