Etappe 13: Bourg d'Oisans - Valence - Sykkel
1388 Views

Etappe 13: Bourg d’Oisans – Valence

Orker spurterne etter tre tøffe dager i Alpene?

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 169,5 kilometer
Dato: 20. juli
Forventet målgang:
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 13:35

<< Etappe 12Etappe 14 >>

Etter de tre forgående, brutale Alpe-etappene, er det nok godt for rytterne at etappestart på den 13. etappen er i Bourg d’Oisans, ved foten av Alpe d’Huez. Det betyr en kort transport fra målgang på den 12. etappen og etterlengtet hvile, før men tar fatt på neste etappe.

Det blir trolig en rolig dag for mange av rytterne og enkelte ryttere håper nok på at vakuum etter de tøffe Alpe-etappene, som de kan utnytte til å gå i et brudd som holder hele veien. Langt fra utenkelig gitt de krevende dagene de har vært igjennom. Mye rullende terreng på den 13. etappen, med to ubetydelige, kategoriserte stigninger. Etter 32,5 kilometer kommer Côte de Brié (2,4 kilometer à 6,9 prosent), mens Côte de Sainte-Eulalie-en-Royans (1,5 kilometer à 4,9 prosent) kommer etter 109,5 kilometer.

Mot slutten er venter en lengre og noen korte bakker også, men bør ikke skape de store problemene, men i et brudd kan de benyttes for å friske opp ting. I Valence møter rytterne 500 meter med tre prosent stigning med 1,3 kilometer igjen, mens en rundkjøring ligger 400 meter før mål.

Da touren besøkte Valence i 2015 ble Alexander Kristoff nummer tre her, kun slått av André Greipel og John Degenkolb. 

Vinnertips: Daryl Impey (Mitchelton-Scott)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.