Etappe 11: Albertville - La Rosière - Sykkel
1535 Views

Etappe 11: Albertville – La Rosière

Kort, eksplosiv Alpe-etappe.

Juni 21, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 108,5 kilometer
Dato: 18. juli
Forventet målgang: 17:10-17:37
TV: Eurosport/Player og TV 2/Sumo fra kl. 14:00

<< Etappe 10Etappe 12 >>

Vi er inne på et aldri så lite raid i Alpene og på den 11. etappen fortsetter klatrefesten, med en spenstig 108,5 kilometer lang etappe, med klatring omtrent fra start til mål. Etappen er en av to svært korte klatreetapper i årets Tour og man håper distansen skal sørge for fyrverkeri, som skal åpne opp rittet. Det er mulig å gi gass fra starten av, slik vi har sett i tidligere utgaver av touren med tilsvarende etappelengder.

Etappen ble testet som den sjette etappen i Critérium du Dauphine i juni, med stor suksess. Det ble en intens affære fra start av og til slutt stakk Pelle Bilbao (Astana) av med etappeseieren, etter å ha gått avgårde i et tidlig brudd.

Den 11. etappen handler hovedsakelig om tre store klatringer, med en liten svipptur opp Cormet de Roselend også. Etter å ha rullet ut fra Albertville i lettkjørt terreng tar man fatt på HC-kategoriserte Montée de Bisanne etter 14 kilometer på sykkelen. Den stiger i 12,4 kilometer med 8,4 prosent. Etter en utforkjøring på 15 kilometer går man rett inn i neste klatring – en ny Hors Catégorie – Col du Pré, 12,6 kilometer lang med 7,7 prosent stigning.

Deretter venter den lille turen opp Cormet de Roselend (5,6 kilometer à 6,5 prosent), men andrekategorien kan fort brukes som en utskytningsrampe foran utforkjøringen til dagens siste klatring. Etter 20 kilometer med utforkjøring venter klatringen til La Rosière. Klatringen er 17,6 kilometer à 5,8 prosent, men har et bratt parti fra kilometer åtte til 14, før det flater ut mot slutten.

Vinnertips: Mikel Landa (Movistar)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.