Gran Fondo Danmark: Tett på proffopplevelsen - Sykkel
1380 Views

Gran Fondo Danmark: Tett på proffopplevelsen

En sykkelhelg med masse tilskuere og internasjonal stemning.

Mars 09, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Trygge, godt bevoktede veier, utfordrende løyper og muligheten til å kvalifisere deg til VM. Dette er den appetittvekkende smørbrødlisten som venter deg i Gran Fondo Danmark (23-24 juni).

TEKST: Espen J. Lee FOTO: Uggi Kaldan, Gran Fondo Danmark

Denne omfattende ritthelgen er del av den internasjonale UCI Gran Fondo World Series, og hvor de beste på fellesstart og tempo belønnes med en plass i et Gran Fondo Verdensmesterskap i Italia.

– Det blir en stor helg hvor vi tar for oss det meste. Barn, junior, elite og selvsagt amatørene, som vil få en helt fantastisk Grand Fondo-opplevelse, sier Jens Kasler, arrangementsansvarlig i Danmarks Cykle Union.

– Det blir et skikkelig sykkelløp i en rute som kombinerer brede veier, hvor vinden blir avgjørende, og små kringlende og smale veier med stigninger som man kjenner fra proffrittet PostNord Danmark rundt, sier Kasler – som påpeker at rytternes sikkerhet som vanlig står i høysetet.

På tempoen vil veiene være stengte og rytterne kan nytte teknisk støtte i serviceboder ved start og mål. På fellesstarten er feltet beskyttet av politi, samt mobile og stasjonære løypevakter, og støttet av nøytral service i tilfellet mekaniske problemer underveis.

Man trenger ikke lisens for å delta og skivebremser er tillatt. Rytterne starter i ulike grupper inndelt etter alder, men alle starter på samme tid.

Race senter er i Grindsted, bare 15 kilometer fra Billund flyplass.

Løypen

Fellesstartløypen til Gran Fondo Danmark starter i sentrum av Grindsted og tar hovedveien sørøst-over til Hegnsvig og deretter Vorbasse. De påfølgende 40 km til Egtved må rytterne forsere videre på smalere veier, som er både teknisk krevende og utsatt for vind. Her venter også stigninger som Blue Horse og Tørskind.

Første matstasjon er i Egtved etter 60 km, mens de neste 10 km går på hovedveien før mindre veiene igjen følger.

Et kritisk punkt i løpet kommer mellom km 90 og 105, når rytterne skal ta fatt på det notorisk området Østengård. Først en knalltøff stigning, kjent fra PostNord Danmark rundt, tett etterfulgt av en brosteinssektor ved Hopballe. Siste del går på hovedveien inn til målgang i hjerte av Grindsted. Bak deg ligger 177 km og 1200 høydemeter.

Gran Fondo Danmark kan også være et steg mot større opplevelser. De 25 % hurtigeste i hver klasse kvalifiserer seg nemlig til UCI Gran Fondo World Championships i Varese, for mange verdens mest prestisjefylte arrangement for amatører.

Der er 30 % early bird rabatt på påmelding til Gran Fondo Danmark i mars. Les mer på rittets hjemmeside.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.