Santini C3: Bukse og pad i verdensklasse - Sykkel
2500 Views

Santini C3: Bukse og pad i verdensklasse

Santini har laget en lett og aerodynamisk bukse for timelange sykkelturer, uten å gå på bekostning av komfort.

Januar 14, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tekst & Foto: Sykkelmagasinet

Godt tøy spiller en nøkkelrolle for oss syklister. Å tilbringe timer på setet med en dårlig bukse eller annet ubehag, kan rett og slett ødelegge hele opplevelsen, enten det gjelder hverdagssyklisten, eller de som satser aktivt. Derfor bruker klesprodusentene store ressurser på å utvikle nye konsepter og produkter.

C3-paden til Santini tok 15 måneder å utvikle. Og her har man klart å lage noe som er fullt på høyde med de aller beste. Paden gjør at du kan nyte sykkelturer på mange timer uten at det skal gå hardt ut over edle deler. Noe av det unike med produktet er den såkalte Carving Technology. Her skjærer man ut to overlappende skum-kjerner i stedet for en, noe som skal gi bedre støtbeskyttelse, mer pusting og som tilpasser seg kroppen bedre.

Har du tradisjon for å slite med å finne komforten på sykkelsetet, kan dette være redningen. Akkurat der hvor beinet treffer sadelen, er det lagt inn gel som skal sikre en behagelig sittestilling selv på humpete underlag. Det lever lovnadene så til de grader opp til. Like imponerende er det at tross padens unike design, går det ikke utover volumet. Andre padinger kan oppleves noe klumpete.

I front av buksen brukes det såkalte ”soft shell conch” som skal gi ekstra beskyttelse av de mannlige edle deler. Det forekommer intet ubehag, selv i varmt vær. Vi testet shortsen i alt fra minusgrader til 20 varmegrader, og paden sitter like støpt under hele turen uansett.

Når det kommer til valg av sykkelshortser og pading, er ofte preferansene individuelle. Som med mye annet i sykkelverdenen. Photon 2.0-buksen er laget i Thunderbike Power-materiale som skal redusere muskeltrettheten. Med høye leg-grippers er du garantert at den ikke sklir under trening. Vi liker at selene er tykke og gode, noe som gjør shortsen enkel å ta av og på. Tynnere seler har en tendens til å krølle seg. På huden kjennes thunderbike-stoffet utrolig behagelig med en lett, porøs overflate.

Skal du gå til anskaffelse av ny shorts i år, kan vi på det varmeste anbefale denne.

Test:
Santini Photon 2.0 med C3-pad
Pris: 2 199,- (Spinn Sykkelshop)
Stoff: Thubderbike Power/Eschler
Testperiode: Vinter (med ett besøk i Spania)

Test-fakta:
Testen er utført i allslags vær, fra minusgrader til 20 plussgrader. I vind, snø, regn og opphold. Buksen er brukt både på terrengsykkel og landeveissykkel gjennom hardøkter og langturer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.