Vi savner Giro d'Italia: Anbefalt lesestoff - Sykkel
1584 Views

Vi savner Giro d’Italia: Anbefalt lesestoff

Fire artikler fra Corsa Rosa.

Mai 09, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Giro d’Italia 2020 er utsatt til høsten. En merkelig tom følelse preger nok alle Giro-elskere nå som vi skriver mai måned.

Dette er lenge å vente til høsten, og la oss så inderlig håpe at det kommer til å skje. Giro’en skal være tre uker med følelser, uventende vendinger, plutselige omveltninger og beinhard konkurranse. Alt sammen mot et bakteppe av vakker natur og storslagent fjell-landskap.

Giro’en er helt unik. Mindre kommersiell og mer autentisk enn sin storebror Tour de France, sier mange. Corsa Rosa er connaisseur’enes egen Grand Tour.

Under følger fire artikler som alle er en hyllest til det magiske sykkel-landet Italia.

Kurt Asle Arvesen

Selv setter han sine to etappeseirer fra Giro d’Italia høyest i karrieren, men livet i støvellandet var nære på å ta knekken på Kurt Asle Arvesen.

Les historien her

Masi

I sine ærverdige lokaler i den historiske Vigorelli velodromen i Milano, restaurerer Alberto Masi sykler fra en svunnen storhetstid. Omringet av relikvier fra Coppi, Anquetil og Merckx, drømmer den bejublede rammemakeren om renessanse for sykkelsporten i Italia.

Les historien her

Coppi

Da et desillusjonert Italia lå i ruiner og trengte en samlende helt mer enn noen gang, syklet Fausto Coppi opp fra askene og trollbandt ikke bare en hel nasjon, men også en hel sykkelverden. Giro d’Italia 1946 ble nasjonaljubel, granater, blod, storpolitikk og tårer.

Les historien her

Knut Knudsen

Knut Knudsen var ikke bare den første norske sykkelproffen. Arbeidersønnen fra Trøndelag aspirerte også til en lederrolle på det godt kjente Bianchi-laget. I løpet av sin lysende karriere vant han seks etapper i Giro d’Italia og kjørte tre dager i den prestisjefylte rosa ledertrøyen. Men veien fra lojal hjelperytter til respektert kaptein var fullt med blodslit, ærefrykt og lumsk dobbeltspill.

Les historien her

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.