Tok kragebeinet for tredje gang på under et år - Sykkelmagasinet
4473 Views

– Så en rytter på vei over meg, og så havnet vi i grøfta

Gikk ned i velt etter bare 35 kilometers sykling.

Mars 15, 2023
Skrevet av:

Jarle Fredagsvik

(Sykkelmagasinet Gruppetto): Det er ikke mer enn fire dager siden Susanne Andersen tok steget opp på WorldTour-podiet for aller første gang i karrieren. Gleden fra oppturen under Ronde van Drenthe ble imidlertid kortvarig for Stavanger-syklisten.

Onsdag ettermiddag begynte nemlig ryktene å svirre om at 24-åringen gikk ned i en velt sammen med blant andre Loretta Hanson (Trek-Segafredo) under 1.-Pro-rittet Nokere Koerse.

Bekreftet brudd

Den aktuelle velten som involverte Andersen skal imidlertid ha skjedd etter bare 35 kilometers sykling – altså før TV-produksjonen kom i gang. Da Hanson krasjet med omtrent fem mil igjen, hadde den norske Uno-X-syklisten alt blitt fraktet bort i ambulanse.

Etter at TV 2 meldte om kragebeinsbruddet først, fikk også Sykkelmagasinet Gruppetto opplysningen stadfestet av Alex Greenfield i Uno-X Pro Cycling:

– Susanne blir godt ivaretatt av vårt medisinske apparat i Belgia. Hun har hatt undersøkelser med røntgen, og det er nå bekreftet at kragebeinet er brekt og at hun skal opereres i morgen, sier Greenfield til Sykkelmagasinet Gruppetto.

– Som en hvilken som helst annen krasj

Andersen bekrefter selv at skaden har oppstått på samme side der hun landet både under NM i Levanger i juni i fjor, og da hun pådro seg et nytt brudd samme sted i Simac Ladies Tour i slutten av august.

– Det er usikkert på om det er på akkurat samme sted, men det er det spesialisten tror. Jeg skal operere i morgen og han tror ikke det grodde sterkt nok sist siden det brekte på nytt, og at det heller ikke vil gro bra nå – siden det er tredje gang, om jeg ikke får en plate, sier Andersen.

Hun forteller at hun visste med en gang at det hadde røket på nytt, da hun gikk ned i velt tidlig i rittet.

– Det var egentlig som en hvilken som helst annen rittkrasj, egentlig. Jeg lå i topp 20 på en smal vei. Velten startet på høyre side og jeg trodde jeg kom meg igjennom, men så veltet de over meg. Jeg havnet på ryggen og så en rytter på vei over meg og så havnet vi nedi grøfta. Jeg er usikker på om jeg knekte den idet jeg traff bakken eller grøfta, sier hun.

Mister store ritt

Timingen er selvsagt fryktelig dårlig etter at Andersen viste solid form i helga som var. Sammen med lagvenninnen Maria Giulia Confalonieri reiste Uno-X-laget hjem fra Nederland med 500 UCI-poeng i lommene.

Ettersom rittene kommer tett utover andre halvdel av mars og starten av april, er nå klassikersesongen trolig over for den norske jentas del.

– Vi er sikre på at at Susanne vil komme tilbake og prestere på toppnivå snart. Vi har et strålende medisinsk apparat og en god gruppe coacher som skal støtte henne gjennom dette skadeavbrekket, sier Greenfield.

Hun skulle opprinnelig fortsette klassikersesongen med Gent-Wevelgem (26/3), Dwars door Vlaanderen (29/3), Flandern rundt (2/4) og Paris-Roubaix (8/4).

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.