Etappe 9: Pesco Sannita – Gran Sasso d’Italia (Campo Imperatore) - Sykkel
1162 Views

Etappe 9: Pesco Sannita – Gran Sasso d’Italia (Campo Imperatore)

Langdryg klatring opp Montagna Pantani. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 225 kilometer
Dato: søndag 13. mai
Forventet målgang: 16:54-17:37
TV: Eurosport Norge fra 12:10

Vi er bare kommet til den niende etappen av den 101. utgaven av Giro d’Italia, men allerede venter den tredje toppfinishen i årets ritt. Ikke bare er det en solid mengde klatring på dagens etappe, men distansen er også krevende, med 225 kilometer mellom Pesco Sannita og Gran Sasso d’Italia.

Syv kilometer lange Roccaraso biter litt i beina etter 100 kilometer på sykkelen og da er det ennå langt til mål. Vi har trukket godt inn i landet i Sentral-Italia og  jobber oss nordover. Etter 161 kilometer har rytterne kommet seg godt ned fra Roccaraso og når etappens laveste punkt omkring Popoli, hvor det er et lite flatt strekke innover mot første del av den siste klatringen.

De siste 47 kilometerne er det klatring jevnt og trutt, og den siste delen er delt inn i to kategoriserte klatringer. Først 13 kilometer lange Calasico får vi går inn på plateauet inn mot Campo Imperatore. De siste 26 kilometerne er det hovedsakelig slak stigning, men det brekker ordentlig opp de siste fem, med maks på 13 prosent.

Toppen ved Campo Imperatore er på 2135 meter over havet og avslutningen er brutal etter så mange kilometer i beina. Marco Pantani krysset målstreken alene her i 1999 etter 250 kilometer på sykkelen og for å minnes prestasjonen er klatringen gitt navnet Montagna Pantani.

Vinnertips: Diego Ulissi (UAE Team Emirates)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.