Etappe 20: Susa - Cervinia - Sykkel
1149 Views

Etappe 20: Susa – Cervinia

Den avgjørende klatreetappen - hvem stikker av med Maglia rosa? Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 214 kilometer
Dato: lørdag 26. mai
Forventet målgang: 16:04-16:53
TV: Eurosport Norge fra 11:20

De to siste etappene av årets Giro d’Italia er for de pure klatrerne. Den 20. etappen mellom Susa og Cervina går over 214 kilometer, men dagens klatring er pakket godt inn i tre fjell i Aostadalen på de siste 84 kilometerne, som utvilsomt vil gi nervepirrende underholdning i det årets Giro skal avgjøres.

Etter 130 kilometer med lettkjørt og rullende terreng når man Verrès og starten på dagens første klatring, Col Tsecore, som stiger med 7,7 prosent over 16 kilometer. De siste fem går imidlertid på 9,3 prosent og her vil det definitivt bli gitt gass, for å prøve å splitte det opp tidlig.

Etter en utforkjøring tar man umiddelbart fatt på den neste klatringen, Col Saint Pantaléon, som er 16,5 kilometer à 7,2 prosent. Deretter følger den samme oppskriften: utfor og rett opp igjen.

Ved foten av Matterhorn skal etappen avsluttes opp til Cervinia, hvor Fabio Aru vant sist giroen hadde målgang her, i 2015. Det er helt klart den enkelste av dagens tre klatringer, med 19 kilometer à fem prosent, men med nesten 200 kilometer i beina og to tøffe klatringer i beina er det en stigning som gir en åpen finale, hvor det er mulig å trylle en kanin fra hatten.

Etappen byr på klatre-ekstravagansa med omtrent 4000 høydemeter og over 50 kilometer med klatring, altså rikelig med anledning til å prøve å vippe giroen i egen favør.

Vinnertips: Miguel Ángel López (Astana)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.