Etappe 19: Venaria Reale - Bardonecchia - Sykkel
799 Views

Etappe 19: Venaria Reale – Bardonecchia

Årets kongeetappe. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 184 kilometer
Dato: fredag 25. mai
Forventet målgang: 16:54-17:38
TV: Eurosport Norge fra 12:50

Den 19. etappen av årets utgave er en klassisk Giro-etappe, spekket med lange, bratte og ikoniske stigninger, med et historisk sus. Sist det var avslutning i Bardonecchia var det Vincenzo Nibali som vant i et ufyselig vær (etter at Mauro Santambrogio ble utestengt for doping) og i 1972 var det Eddy Merckx som vant her.

Etappen tar oss igjennom Alpene og fra start i Venaria Reale stiger det de første 50 kilometerne, til toppen av andrekategorien Colle del Lys. En tøff start for slitne bein og bare begynnelsen på en brutal dag for mange av rytterne.

Etter Colle del Lys skal man igjennom Dora Raparia og dalen tar oss til Colle delle Finestre, årets Cima Coppi. Her går de første ni kilometerne på asfalt, mens de ni siste er på gruss og totalt har stigningen hele 45 serpentinere. Snittprosenten er også av det svært krevende slaget, med 9,2 prosent og jevn bratt stigning hele veien.

Etter en teknisk utforkjøring på smal vei ledes rytterne til Pragelato, hvor man tar fatt på klatringen opp Sestrière. Starten er tilnærmet en falsk flate, før det blir noe brattere den siste halvdelen, men snitter likevel bare omtrent fem prosent.

Fra toppen av Sestrière er det omtrent 38 kilometer til bunnen av den avsluttende klatringen til Bardonecchia, Jaffereau, som er en ordentlig nesestyver. 7,25 kilometer à 9,1 prosent. De første to kilometerne har et snitt  på 10,2 prosent og en maksprosent på 14, og her er det mulig å gjøre stor skade tidlig.

Inne på den siste kilometeren av klatringen reiser veien seg igjen, med stigning på opp til 12 prosent. Totalt byr etappen på 3500 høydemeter klatring.

Vinnertips: Fabio Aru (UAE Team Emirates)

https://www.youtube.com/watch?v=XZn-svD541I

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.