Etappe 18: Abbiategrasso - Pratonevoso - Sykkel
895 Views

Etappe 18: Abbiategrasso – Pratonevoso

Flatt, med toppfinish. Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 196 kilometer
Dato: torsdag 24. mai
Forventet målgang: 16:56-17:29
TV: Eurosport Norge fra 13:10

Den 18. etappen er en liten opptakt til de to kommende etappene. Etappen er  mer eller mindre flat, inntil man når bunnen av Pratonevoso med 13,9 kilometer til mål.

Fra utkanten av Milano sykler med sørvestover, mot det populære skistedet, som ligger nær den franske grensen. Fjerdekategorien Novello ligger noen mil før klatringen starter, men er såpass kort at den blir ubetydelig.

Pratonevoso har blitt brukt i Giro d’Italia ved to anledninger, tilbake i 2000 og 1996, mens den sist ble brukt i Tour de France i 2008, da Simon Gerrans vant.

Klatringen er ikke blant de tøffeste og stiger sakte et stykke før den offisielle delen av stigningen starter. Her går det slakt, men etter to kilometer går man inn i et parti med åtte prosent. Fra kilometer syv til elleve snitter klatringen 8 prosent, men totalt har den bare 6,9 prosent i snitt, og flater godt ut mot slutten.

Etter noen serpetinere i bunnen av klatringen går den hovedsakelig rett frem og er oversiktelig. Skulle det være motvind vil det være stor fordel å ligge på hjul.

Vinnertips: Chris Froome (Team Sky)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.