Etappe 12: Osimo - Imola - Sykkel
797 Views

Etappe 12: Osimo – Imola

Brudd eller spurt? Se videopresentasjon.

Mai 03, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Distanse: 214 kilometer
Dato: torsdag 17. mai
Forventet målgang: 17:00-17:28
TV: Eurosport Norge fra 13:15

Den tolvte etappen av årets Giro beveger seg langs Adriaterkysten og er et etterlengtet pust i bakken for rytterne. Tilnærmet ingen høydemetere skal forseres, men man skal likevel gjennom 214 kilometer.

Ettersom dette er en av få etapper for spurterne spørs det om de vil la sjansen gå fra seg, men som en lang transportetappe er det heller ikke utenkelig at et brudd sniker seg avgårde og holder unna, samtidig som det kommer en kortere, flat etappe i morgen.

Drøyer 35 kilometer fra mål passerer vi Faenza, hvor et lite stykke norsk sykkelhistorie hører til. Det var nemlig her Kurt Asle Arvesen tok sin første av to etappeseire i Giro d’Italia, den 20. mai 2003. Men vi skal videre mot annen historisk grunn, hvor andre raske herremenn har boltret seg.

Etappen avsluttes med en 15,3 kilometer lang rundløype, som delvis går på den berømte racingbanen i Imola, Autodromo Enzo e Dino Ferrari, hvor en rekke Formel 1-løp har blitt kjørt. I finalen skal man også over Tre Monti-klatringen, 4,3 kilometer à 4,2 prosent, hvor toppen nås med 7,6 kilometer til mål.

Vinnertips: Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.