Hvordan spise sunt, uten å bruke en formue? - Sykkel
1779 Views

Hvordan spise sunt, uten å bruke en formue?

ANNONSE: Enkle tiltak du kan innføre i hverdagen som gjør det lettere og billigere å spise sunt

August 24, 2018
Skrevet av:

administrator

Mange kvier seg for å gå på butikken og kjøpe mat, nettopp fordi det er blitt så dyrt. Prisene har steget og mange vil finne det vanskelig å spise sunt på budsjett. Derimot er mat noe vi alle trenger, og det å spise sunt behøver ikke nødvendigvis å være så dyrt. Her kommer en rekke enkle tiltak du kan innføre i hverdagen som gjør det lettere og billigere å spise sunt.

Om du likevel føler at pengene ikke strekker til for at du kan oppnå det du ønsker i ditt matbudsjett, har du mange alternativer. Et alternativ er å søke om et såkalt forbrukslån lån uten sikkerhet. Et slikt lån krever ikke at du panter dine eiendeler. Likevel kan du bruke pengene på hva du vil! Matchbanker.no er en online sammenligningstjeneste som sammenligner forbrukslån uten sikkerhet, og som produserer en liste med lån. Hos Matchbanker.no kan du lese mer om forbrukslån uten sikkerhet og finne lånetilbydere som passer dine behov så du kan oppnå det du vil i ditt matbudsjett.

 

Skriv handleliste og lag en matplan

Ved å ha en plan for hva man skal spise til middag hver dag, kan man spare penger. Først å fremst i butikken, da man har en helt konkret handleliste. Da minsker man risikoen for spontankjøp, og kan forholde deg til de sunne matvarene som står på listen.

 

Se etter tilbud, kjøp mye og frys det ned

Ved å følge med i tilbudsaviser, kan du spare mye penger. Hvis du finner noen gode tilbud, kan det være lurt å kjøpe en del, for så å fryse det ned. Dermed slipper du å kjøpe det til full pris. Dette kan for eksempel være lurt for produkter som kyllingfileter og andre produkter, som er dyrt, men som man likevel ønsker og som kan brukes til mye.

 

Se etter kilopris

Det er ikke alltid at det produktet som ser ut til å være det billigste produktet faktisk er det billigste. Det er derfor viktig å se etter kilopris og ikke pris per enhet, da det er kiloprisen som viser den riktige prisen. Det er lettere å sammenligne prisen på produktene ved å se på kiloprisen og ofte er det de store pakkene som har billigst kilopris. Kjøp derfor de produktene som har den billigste kiloprisen, og ikke la deg lure av hva selve produktet koster på prislappen. Del pakkene opp og frys det ned i porsjoner så har du fryseren full av billigere og sunne alternativer.

 

Best før og siste forbruksdato

Vi kaster ekstreme mengder med mat i Norge i dag, og dette er både dårlig for miljøet og for lommeboken din. Ofte holder matvarer seg mye lengre enn den datoen som matvarene er merket med. Det er også verdt å merke seg at det faktisk er forskjell på best før dato og siste forbruksdato. Mange har en dårlig vane med å se på datoen, og om den har gått ut så bare kaster de den. Dette kan fort bli veldig dyrt, da du kan ende med å kaste matvarer som er helt fine. Lukt og smak derfor på maten før du kaster den. Og ikke minst pass på å ikke kjøpe mere mat enn det du klarer å spise opp før den blir dårlig.

 

Ta med matpakke

Ved å ta med matpakke er det vanvittige store summer å spare. 50 kr her, og 50 kr der, virker kanskje lite, men 50 kr hver dag i et år, blir mere enn du tror. Et kjapt regnestykke viser at om du kjøper lunsj hver ukedag i et helt år, utenom ferier, blir dette over 10 000 kr på bare lunsj! Tenk så bare på hvor mye penger dette blir på 10 år. Gå derfor heller i matbutikken, kjøp inn deilige matvarer som du kan bruke for å lage fristende lunsj. Da kan du også lage  Et annet alternativ er å ta med middagsrester til lunsj. Perfekt for å unngå å kaste mat og perfekt for lommeboken din!

 

Gå til grønnsakshandleren

Ofte kan man finne billigere og like så gode produkter hos grønnsakshandlere som hos dagligvarekjedene. Mange tror at billigere betyr dårligere, men dette er ikke nødvendigvis sant.  Grønnsakshandlere har også ofte et større utvalg av frukt og grønnsaker, og andre spennende varer. Så hvorfor ikke gå innom grønnsakshandleren for å prøve noe nytt til en billigere penge?

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.