Wiggins slår knallhardt tilbake mot dopingrapport - Sykkel
1045 Views

Wiggins slår knallhardt tilbake mot dopingrapport

– Jeg ville hatt flere rettigheter om jeg hadde drept noen.

Mars 06, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Den tidligere Tour de France-vinneren Bradley Wiggins mener det foregår en ond svertekampanje mot ham etter å ha blitt beskyldt for å ha brutt en etisk grense.

En komité i det britiske parlamentet fastslår i en knusende rapport at Wiggins og Sky-laget brøt en etisk grense da et legemiddel ble benyttet for å behandle en medisinsk tilstand i Tour de France i 2012.

Rapporten beskriver at Sky og Wiggins brukte stoffer som prestasjonsfremmende midler i stedet for å behandle et medisinsk behov.

Nå slår briten tilbake.

– Ikke på noe tidspunkt i min karriere gikk vi over den etiske grensen mens jeg kjørte for Team Sky, sier Wiggins til  BBC.

Wiggins, som vant Tour de France i 2012, ønsker å forsvare sitt image, men erkjenner at han ikke kan dokumentere sin uskyld.

– Det er ondt. Noen er ute etter å ta meg. Disse påstandene er det verste å bli beskyldt for. Vi befinner oss ikke i rettssystemet, sier han og fortsetter.

– Jeg ville hatt flere rettigheter om jeg hadde drept noen.

Wiggins forklarer at han fra 2011 til 2013 inntok lovlig medisin fordi han led av astma og hadde problemer med luftveiene. 37-åringen sier han fikk konstatert astma i 2003.

Medisinen ble ifølge sykkelstjernen brukt med nødvendige tillatelser for å holde astmaen nede, og ikke misbrukt for å få en fordel sammenlignet med konkurrentene.

I rapporten beskyldes Sky for at Wiggins og flere at lagets andre ryttere benyttet triamcinolone i forberedelsene til Tour de France i 2012.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.