Fire norske innslag jakter toppresultater i verdenscupåpningen

Teknisk og kupert løype venter i Sør-Afrika...
Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup

🇳🇴 Fire norske innslag jakter toppresultater i verdenscupåpningen. En teknisk og bratt løype venter i glohete Sør-Afrika lørdag.Les mer her: 📝▶️ https://sykkelmagasinet.no/aktuelt/wcterreng/📽️Redbull TV

Posted by Sykkelmagasinet on Friday, March 9, 2018
TEKST: Espen J. Lee FOTO: Michal Červený

Med norske innslag på både herre- og damesiden braker den 28. Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup-sesongen løs i Sør-Afrika lørdag. Stellenbosch er ny by i terrengsykkel-sirkuset.

Konkurransene finner sted på Coetzenburg-fjellet i Vest Cape Town, 50 kilometer utenfor Cape Town. Den 4.4 km lange løypen har 180 klatremeter, og består av to lange bakker og utforkjøringer hver runde.

Foto: NCF

Norges Cykleforbund har tatt ut fire utøvere til World Cup Terreng Rundbane i Stellenbosh 10. mars. I U23-klassen ble Petter Fagerhaug tredjemann sammenlagt i World Cup i 2017. I likhet med de andre norske gutta til start, er 19-åringen aktuell for nye toppresultater i sesongåpningen.

– Det er tidlig på året og litt vanskelig å si på formen for utøverne. Gunn-Rita kommer gjerne sterkere utover sesongen og vi skal ikke ha for store forventinger til hun her. Alle de tre U23-gutta kan på toppdager være topp 10, og da håper vi at vi er nærheten av pallen på en av dem, sier landslagssjef Knudsen Storsæter.

Til start er selvsagt fjorårets sammenlagtvinner Nino Schurter, sveitseren som klart den utrolige bragden å vinne hver enste verdenscupsrunde i 2017, noe som aldri har skjedd før. I Stellenbosch er Schurter storfavoritt til å vinne igjen.

På damesiden startet Yana Belomoina med nummer 1 på ryggen. Ukraineren vant tre runder i 2017 og var topp fem i samtlige.

Verdenscupen i terreng ser du gratis LIVE på Redbull TV her.

Følgende norske utøvere deltar:

Kvinner elite: Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Team Merida Gunn Rita

Menn U23: Petter Fagerhaug, Lillehammer CK, Erik Hægstad, Lillehammer CK og Martin Siggerud, Soon CK

KATEGORIER
Aktuelt

RELATERTE INNLEGG