Ville bli proff Playstation-spiller - ble syklist - Sykkel
1910 Views

Ville bli proff Playstation-spiller – ble syklist

Ny: Mathias Skjold sykler sin første sesong på kontinentalnivå. Den Grimstad-beboende 20-åringen tar plass i Team Sparebanken Sørs mannskap. Foto: Kenneth Vikan / Team Sparebanken Sør

April 19, 2017
Skrevet av:

sykkel

Heldigvis fikk Mathias Skjold et ultimatum fra sine foreldre.

Av: Mathias Skjold, Team Sparebanken Sør

Jeg har nettopp tilbakelagt en vinter med sydlige samlinger, uforglemmelig kalde sykkelturer og lange timer inne på rulla. Dere er kanskje overrasket over «uforglemmelige kalde sykkelturer» når jeg tross alt bor i Grimstad. Jeg hadde også blitt forbauset hvis noen hadde skrevet noe slikt. Jeg har kjæreste i Sandnes, og det er der jeg har tilbragt de kaldeste dagene gjennom vinteren.

Å være nykommer på Team Sparebanken Sør har vært over all forventning. Jeg kjente flere litt fra før, og har hørt utrolig mye bra om miljøet i laget. Den første perioden jeg har hatt i laget har vært over all forventning. Langturene og middagene på samlingene har bare vært en fryd. Gutta på laget greier alltid å komme opp med noe morsomt å si eller å gjøre. Det gjør at alle treningstimene blir en fest.

(Bloggen fortsetter under bildet)

image1

Hjemme i Grimstad gjør jeg stort sett all treningen alene med en podkast fra Misjonen eller noe knakende bra musikk på øret. Hverdagen min dreier seg stort sett om sykling. Jeg jobber deltid i en sykkelbutikk i Lillesand mens jeg tenker hvorvidt jeg skal hive meg på noen studier i fremtiden. Enn så lenge gjør jeg alt hver dag for å bli så god på sykkelen som mulig. Det innebærer mye og hard trening, men også mye avkobling. For at man ikke skal blir drittlei er det viktig for min del at jeg får tenke på noe annet. Det er derfor godt å ha kjæresten min og kompiser å tilbringe tid med. Jeg er også en aktiv Playstation-spiller, jeg liker også en lærerik bok.

Det jeg er sterkest på som syklist er tempo. Men anser meg selv som for ung ennå til å velge noe jeg skal spesialisere meg til. Så det meste av treningen er generell grunntrening. Jeg har også en ”crisp” spurt, så er åpen for hva jeg skal bli best på i fremtiden. Først må jeg bare bli dritgod å sykle.

LES FLERE BLOGGER FRA TEAM SPAREBANKEN SØR HER

Jeg har drevet med sykling siden jeg var ni år. Det har alltid vært sykling med meg. Jeg drev med håndball og fotball som ung, men far så tidlig at dette ikke var noe for meg. Når jeg ble tenåring ville jeg helst satse Playstation, men fikk streng beskjed av mine foreldre om at hvis jeg skulle få lov til å spille så måtte jeg trene jevnlig. Dette er noe jeg setter stor pris på nå i de senere årene.

Noe av det som motiverer meg til å sykle alle de lange timene inne på rulla, eller de kalde langturene på Vestlandet, er den følelsen av å bli ferdig. Følelsen av å ha fullført en beinhard treningsuke, og se alle øktene er grønne og ryddige i treningsdagboken. Følelsen av å ha fullført et ritt, selv om det kanskje ikke har levd opp til forventningene. Det er alltid motiverende å komme i mål, og tenke på hva man kan gjøre bedre til neste ritt. Det er også de utrolig gode dagene som motiverer, ikke bare at man har fullført noe. De dagene man kjører inn et skikkelig godt resultat. Dagene man har syklet seks timer i fantastiske omgivelser. Og at hele økten kjennes ut som en rolig timestur når man er ferdig. Når man har opplevd de gode øyeblikkene, vil man gjøre alt for å gjenoppleve dem. Man kan trygt si at det er avhengighets skapende.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.