Veien til kontinentalnivå - Sykkel
2277 Views

Veien til kontinentalnivå

Foto: Åsane Tidene

Oktober 26, 2016
Skrevet av:

sykkel

Slik gikk jeg gradene fra klubbrytter til FixIT.no.

Tekst: Andreas Skjælø Jacobsen

Mitt navn er Andreas Skjælø Jacobsen. Jeg er 20 år og kommer fra Bergen, Åsane bydel. Jeg begynte å sykle i ung alder og har brukt det meste av tiden min på trening og sykling. Jeg startet min sykkelkarriere i Åsane Cycle Klubb (ÅCK). Da var jeg bare ti år gammel og i dag sykler jeg for det bergenske kontinentallaget TeamFixIT.no

Jeg begynte på Toppidrettsgymnaset på Tertnes da jeg var 17 år. Der fikk jeg muligheten til å kombinere skolehverdagen med sykling. Der har jeg tilbakelagt mange timer med kvalitetstrening sammen med Are Hunsager Andresen som styrer sykkellinjen. Han har lært meg utrolig mye og jeg fullførte treårig skolegang der i 2015. Det har bidratt til å utvikle meg videre som rytter og er mye av årsaken til at jeg nå er så heldig å få være en del av det bergenske kontinentallaget TeamFixIT.no og nå satser for fullt fram mot å få oppfylle drømmen om å delta i Sykkel VM 2017 her i Bergen.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Andreas-1
Foto: Team FixIT.no

Tøff konkurranse
Det er ingen tvil om at sykling er en hard idrett. Det er gjerne 150 syklister på startstreken og alle har sammen intensjon; å vinne. Etter mangfoldige treningstimer i regnbyen Bergen, byen som byr på ekstra harde treningsforhold, begynte endelig kroppen å respondere på treningen. Endelig klarte jeg å nå målet mitt som var å hevde meg i NorgesCup. NorgesCup består av fem ritt hvor kun de beste syklistene i Norge deltar. NorgesCup 5 som arrangeres på hjemmebane var et stort mål for meg. Her klarte jeg å være med inn i finalen og jeg spurtet inn til en andreplass i en kupert og hard rundløype.

Jeg begynte nå å se lyst på sykkelsatsningen min og det neste store rittet som skulle gjennomføres var «Morgendagens Helter» som arrangeres av Statoil i samarbeid med Arctic Race. Dagen før sykkelrittet fikk vi snakke med Dag Otto Lauritzen og selveste sykkelkongen; Thor Hushovd. Dette var utrolig stort for meg og ga meg masse motivasjon. Da Thor Hushovd satt i salen sammen med alle oss ryttere som var tatt ut fra de forskjellige regionene i landet for å sykle rittet, bestemte jeg meg; I morgen skal jeg vinne dette rittet.

Dagen etterpå da rittet gikk av stabelen klarte jeg å danne dagens brudd som gikk i en rundløype med en hard bakke midtveis. Da vi passerte bakketoppen på nest siste runde hadde bruddet en ledelse på tre minutter. Jeg skjønte at bruddet ville gå inn. Siste gang opp bakken prøvde jeg å rykke i fra, men lyktes ikke. Etter rykket var vi bare to rytter igjen som skulle kjempe om gullet. Da vi kom inn på oppløpet gjorde jeg det motsatte av Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen som for tiden er mye omtalte; nemlig å starte spurten for tidlig og mister seieren.

Etter dette fikk  landslaget øynene opp for meg og jeg fikk delta på en treningssamling som skulle være avgjørende for å bli tatt ut til VM for juniorer. Jeg fikk dessverre i stor skuffelse ikke lov til å representere Norge i VM dette året, men jeg kom derimot i kontakt med det bergenske kontinentallaget Team FixIT.no.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Andreas-3
Foto: Frode Jarle Jacobsen

Hospitant hos Team FixIT.no
Helt siden jeg begynte å sykle har det vært en drøm å bli kontinentalsyklist. Det å se at ryttere fra bergensområdet som Kristoffer Skjerping, Nicholas Hammersland og Odd Christan Eiking ble kontinentalryttere, gjorde at jeg innså realismen i drømmen min. Etter en god andreårs junior sesong nådde jeg målet mitt og fikk hospitere hos Team FixIT.no.

Det var en unik mulighet til at jeg kunne videreutvikle meg som rytter. Jeg fikk ta del i treningsleirene til laget, der jeg fikk trent med noen av Norges beste ryttere. Jeg fikk også ta del i helsetjenestene som laget har å by på. Hvor det var lege og fysioterapeuter tilgjengelige om det skulle trenges.

Etter et år som hospitant hos Team FixIT.no var lagledelsen fornøyde med progresjonen min. Det er ingen tvil om at det er et stort nivåforskjell mellom klubbrytter og kontinentalnivå. Jeg ble enig med laget om en toårig satsning slik at jeg fikk muligheten til å utvikle meg som rytter hos dem hvor begge parter tenkte langsiktig. Jeg har nå fullført min første sesong som kontinentalrytter for laget og har fått opplevd en hel masse og er full av motivasjon og klar for en vintersesong under ledelse av Fredrik Mohn. Jeg ser virkelig frem til at neste sesong braker løs.

Andreas-2
Foto: Team FixIT.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.