Disse vant under Norgescup-åpningen - Sykkel
1490 Views

Disse vant under Norgescup-åpningen

Resultater og rapport fra Grenland.

April 22, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Elise Marie Olsen, Erlend Litlere, Stine Borgli og Kristian Aasvold tok seieren i årets første landevei Norgescup i strålende solskinn melder Norges Cykleforbund.

FOTO Lars Neerbye Eriksen TEKST: Norges Cykleforbund

I K-junior junior klassen var 3 runder av 22 kilometer i tøffe løyper i grenlandsområdet. De raskeste junior jentene hang med kvinner senior feltet et stykke ut på første runden. Frem til siste bakken mot mål kom Elise Marie Olsen (Halden CK) og Mari Hole Mohr (Stavanger SK) tett sammen. I stigningen inn mot mål viste Elise Marie Olsen seg sterkest og tok seieren med 4 sekunders margin. Heidi Indergård fra Molde CK tok tredjeplassen. Elise Marie Olsen tar da sammenlagtledelsen i Norgescup etter første runde.

– Jeg hang med kvinner senior over de harde partiene på første runde, men slapp litt etter det. Da fant jeg en god gruppe å kjøre med bak de, sier Olsen. Jeg hadde god kontroll i spurten med Mari og oppløpet passet meg godt sier en fornøyd norgescup leder.

I Junior menn klassen ble det satt høyt tempo fra start. Feltet holdt seg i stor grad samlet frem til 3 passering , og Andre Heggø (Ringerike SK) fikk en luke på 20 sekunder til hovedfeltet. Ved passering ut på runden hadde stillingen endret seg litt, Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye Sykkel) førte ann alene foran en jagende gruppe på 4 ryttere bestående av Dennis Gråsvold (Grenland SK), Erlend Litlere (Bergen CK), Magnus Brynsrud (SK Rye Sykkel) og Daniel Årnes (kristiansands CK). Mot mål fikk Ludvig Fischer Aasheim det litt tøft, og ble hentet inn av den jagende gruppen. Erlend Litlere og Magnus Brynsrud fikk noen sekunder på den siste kilometeren og skulle gjøre opp om seieren i en spurt opp siste bakken. På oppløpet var Erlend Litlere sterkeste, og kunne noe overraskende innkassere årets første seier.

– Det ble kjørt veldig hardt fra start og jeg hang ikke med i det første bruddet, da trodde jeg det var kjørt. Vi sammarbeidet godt og fikk samlet feltet, hvor jeg kom meg med i det neste og avgjørende bruddet. Sier Litlere. Dette var et av de gøyeste rittene jeg har kjørt noen gang sier en smørblid vinner.

I K-Senior ble det kjørt hardt i starten og det ble fort delt opp i flere grupper. Etterhvert fikk flere ryttere en luke, men etter hvert fikk gruppe på 10 ryttere en luke på drøye 50 sekunder. De store klubbene var representert i fremste gruppe og låste situasjonen for de jagende bakfra. Ut på siste runden hadde Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Nesset CK), Ingvild Gåskjenn (Hitec Products Birk Sports), Vibeke Dybwad (Grimstad SK), Stine Borgli (CK victoria) og Caroline Thorsvik Olsen (Bergen CK). Utover i løpet økte disse fire avstanden ned til hovedfeltet. Mot mål fikk Borgli og Thorsvik Olsen en liten luke til de påfølgende rytterne, og gjorde opp om seieren. I spurten var Stine Borgli sterkest og tok seieren. Stine Borgli tok og ledelsen i Norgescupen sammenlagt, Ingvild Gåskjenn tok ledelsen i U23 cupen.

– Det ble kjørt hardt første runden og gjevnt hardt hele rittet. Jeg hang godt med hele veien inn, og i spurten følte jeg at jeg hadde god kontroll, sier vinneren Stine Borgli.

Også i M-Senior klassen ble det satt høy fart fra start. Et brudd på 12 mann gikk tidlig på første runden, og fikk opparbeidet seg et forsprang på 1.32min. På grunn av en velt på andre runden ble rittet nøytralisert, og ble startet kontrollert igjen. Bruddet fikk kjøre i gang med samme tidsdifferanse. Farten i brudet økte utover rittet, og ved siste passering var gruppen splittet opp. Helt først lå Jonas Abrahamsen (Uno-X) og Kristian Aasvold (Team Coop), snaue 5 sekunder bak kom Martin Urianstad (Stavanger SK) og Andreas leknessund (Ringerike SK). Nærmere 40 sekunder senere paserte også Øivind Lukkedal (Team coop) og Idar Andersen (Gauldal SK) med et håp om en topp plassering. På

På siste runden kjørte de fire i front hardt for å holde unna bakfra. På den siste kilometeren var det antydninger til støtt forsøk fra Jonas Abrahamsen i håp om å unngå en spurt mot Kristian Aasvold, forsøkene ble avverget og på oppløpet viste Aasvold seg fra det umulige hjørnet og tok årets første seier.

Kristian Aasvold tar da ledelsen i sammendraget, mens Jonas Abrahamsen kan ikle seg den hvite u23 trøya.

– Vi hadde planer om å lage et hardt ritt i dag og hadde 3 mann i det første og avgjørende bruddet som holdt helt inn. I den siste bakken kjørte Jonas Abrahamsen hardt, men jeg klarte å henge med over. I spurten klarte jeg heldigvis å få noen meter tilslutt sier Aasvold.

K-Junior

1. Elise Marie Olsen (Halden CK)

2. Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

3. Heidi Indergård (Molde CK)

M-Junior

1. Erlend Litlere (Bergen CK)

2. Magnus Brynsrud (SK Rye Sykkel)

3. Dennis Gråsvold (Grenland SK)

K-Senior

1. Stine Borgli (CK Victoria)

2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Nesset CK)

3. Ingvild Gåskjenn (Hitect Products- Birk Sports)

M-Senior

1. Kristian Aasvold (Team Coop)

2. Jonas Abrahamsen (Uno-X)

3. Andres Leknessund (Ringerike SK)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.