UCI-presidenten: – Den største krisen siden 2. verdenskrig - Sykkel
810 Views

UCI-presidenten: – Den største krisen siden 2. verdenskrig

UCI mister rittinntekter og sliter tungt økonomisk.

April 13, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mister rittinntekter og sliter tungt økonomisk. En rekke tiltak er satt inn for å berge forbundet gjennom koronakrisen.

Det opplyser UCI i en  pressemelding som også inneholder en hilsen fra forbundspresident David Lappartient. Han beskriver situasjonen som en «krise vi ikke har opplevd siden 2. verdenskrig».

– Utsettelsen av OL og Paralympics, de mange utsettelsene og avlysningene av konkurranser på UCIs kalender, samt usikkerheten som tynger annen del av sesongen, har stor påvirkning på sporten vår generelt og forbundet spesielt.

– UCI har gjort drastiske grep for å prøve å stå imot denne stormen. Det er vanskelige valg, men de er nødvendige om vi ønsker å gjenreise sykkelsporten etter covid-19, sier Lappartient.

30 prosent ryker

Det internasjonale sykkelforbundet har mottatt 650 henvendelser fra løpsarrangører om enten avlysning eller utsettelse av løp. Det utgjør 30 prosent av konkurransene på forbundets 2020-kalender.

– Landevei og terrengsykling er de mest berørte disiplinene. For eksempel er Giro d’Italia, Flandern rundt og Paris-Roubaix, tre prestisjefylte verdenstourritt, berørt. Også VM i terrengsykling er utsatt, mens flere verdenscupløp er flyttet eller kansellert, skriver UCI.

I tillegg til at sykkelsporten går glipp av store inntekter, har forbundet måttet betale tilbake registreringsavgiften som alle de avlyste rittene har betalt for å være en del av UCIs terminliste.

Tøffe tiltak

På grunn av den tøffe økonomiske situasjonen har UCI bestemt seg for å permittere 130 ansatte helt eller delvis. I tillegg går forbundsledelsen ned i lønn, mens det blir ansettelsesstopp på ubestemt tid.

UCI opplyser videre at flere utviklingsprosjekter må revurderes, mens tilskuddene til de nasjonale sykkelforbundene må reduseres. Også avtaler med serviceleverandører, konsulenter og andre samarbeidspartnere skal gjennomgås.

Inntil videre er sykkelsporten satt på pause fram til 1. juni som følge av koronaviruspandemien. Alle vårklassikerne og storrittet Giro d’Italia er dermed avlyst eller utsatt. Det er fortsatt knyttet usikkerhet til om Tour de France kan gjennomføres. Det franske rittet har planlagt startdato 27. juni.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.