Tror på etappeseier til Kristoff - Sykkel
1050 Views

Tror på etappeseier til Kristoff

Kristoffs sportsdirektør optimistisk med tanke på etappeseier.

Juli 08, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Sportsdirektør Philippe Mauduit mener Tour de France-åpningen beviste at Alexander Kristoff kan vinne en etappe i årets ritt.

Kristoff viste muskler i spurten inn til Fontenay-le-Comte lørdag. Til slutt måtte han se seg relativt klart slått av colombianske Fernando Gaviria og regjerende verdensmester Peter Sagan, og på målstreken lurte også Marcel Kittel seg forbi med hårfin margin.

Med fjerdeplass beviste imidlertid 31-åringen at han blir en mann å regne med under de flate etappene som venter i tiden som kommer. Sportsdirektør Philippe Mauduit mener Kristoff dokumenterte at hans to etappeseirer i Tour de France nå kan bli til flere.

– Ja, selvfølgelig gjorde han det. Husk at han allerede har fire-fem seirer denne sesongen. Jeg mener han har vinnersjanser hver eneste gang han stiller til start, sier Mauduit til NTB.

Detaljer og justeringer

– Hva tror du denne seieren betyr for Kristoff?

– Jeg er sikker på at dette gir ham mye selvtillit. Alex trenger det, sier sportsdirektøren og peker videre på at Kristoff som alle andre vokser på bekreftelser på hva han er god for.

– Alex er en sterk kar, og alle ser på ham som en sånn nesten uslåelig type. Han omtaler seg selv som en norsk viking, som blant annet aldri er syk. Når ting går galt, er han likevel som alle andre. Det å starte på denne måten gjør ham glad, og når man er glad slipper man seg mer løs, smiler Mauduit.

Franskmannen håper hans norske profil senker skuldrene i dagene som kommer og tar med seg den gode følelsen lørdagens åpningsetappe ga ham. Den etterlengtede seieren kan bare være noen små justeringer unna.

– Konkurransen her er utrolig hard og tøff. Starter du spurten 50 meter for tidlig eller for seint, taper du. Det er alltid vanskelig, men når du er med i toppen blant de tre eller fem beste, mangler det bare noen små justeringer, sier Mauduit.

Fornyet selvtillit

Allerede søndag kommer etter alle solemerker neste spurtsjanse for Kristoff og hans rivaler. Den 182,5 kilometer lange etappen fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon er ventet å ende i massespurt.

Mandag venter så lagtempoetappen i Cholet, før det blir nye muligheter for spurterne utover i neste uke. Historien viser også at Kristoff gjerne blir sterkere og sterkere i spurten dess lenger ut i Tour de France man kommer.

I 2014 reiste han hjem fra Tour de France med to etappeseirer. De kom først på etappe nummer 12 og 15. Sportsdirektør Mauduit tror både nordmannen og hans spurthjelpere kom styrket ut av åpningsetappen.

– Laget gjorde en god jobb for ham, og jeg tror hele laget fikk mer selvtillit av denne etappen, avslutter han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.