Treneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France - Sykkel
972 Views

Treneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France

– Ingen dominerer i spurten, sier Stein Ørn.

Juli 17, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Trener Stein Ørn har fortsatt tro på etappeseier til Alexander Kristoff i Tour de France. Han peker ut tre etapper der 32-åringen har gode muligheter.

Kristoff står uten etappeseier så langt i årets ritt. Totalt i karrieren har han tre. Den siste kom på Champs-Élysées for et snaut år siden. 

Onsdag er rytterne tilbake etter en hviledag. Da venter en flat etappe, som er en av tre muligheter trener Stein Ørn trekker fram for Kristoff.

– Det er etappen etter hviledagen. Det er også en spurtetappe på den 16. etappen og på Champs-Élysées. Han har vist at han virkelig kan kjempe med og slå de beste i spurten, sier Ørn til  VG om hvor Kristoff kan vinne.

I årets ritt var han ekstremt nære på den fjerde etappen. Da ble han slått på målstreken av Elia Viviani og måtte nøye seg med annenplass. Utover det har Kristoff slitt med å blande seg inn i tetkampen.

Trener Ørn mener det er ekstra vanskelig å gå til topps i årets Tour-utgave.

– Det er en ny vinner hver etappe, og det er veldig uvanlig i Tour de France. Det sier litt om hvor hardt det er i år. Ingen dominerer i spurten, og også Sagan har slitt med sine spurter, sier han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.