- Tour des Fjords lager som vanlig en idiotisk løype - Sykkel
1060 Views

– Tour des Fjords lager som vanlig en idiotisk løype

Grøndahl Jansen slakter arrangøren etter «farlig» avslutning i Egersund.

Mai 24, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) slakter Tour des Fjords-arrangøren etter den tekniske krevende rundløypen som avsluttet den siste etappen til Egersund torsdag.

– Det er som vanlig i Tour des Fjords at de lager en idiotisk rundløype som ikke gir noen som helst mening så lenge det ikke er et cyclocross-ritt, sier LottoNL-Jumo-rytteren til TV 2.

– Det er bare å takke arrangøren en gang til for at de gjør jobben vår ekstra farlig og lager noe så idiotisk etter at vi har hatt et så fint løp hele veien. Det setter vi stor pris på alle sammen. Vi synes ikke det er rart de må betale 400 000 kroner til alle lagene for at de skal komme hit å sykle.

Etappen ble vunnet av belgieren Bjorg Lambrecht. Michael Albasini ble nummer to på etappen og vant med det rittet sammenlagt.

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på etappen og likte heller ikke den avsluttende runden.

Jeg må være ærlig og si at det var sinnssykt teknisk og unødvendig teknisk. Jeg håper det gikk bra for alle mann. Det kan bli spenning uten så tekniske veier, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Boasson Hagen åpnet spurten tidlig på det slake oppløpet og ble etterhvert passert av både Lambrecht og Albasini.

– Laget gjorde en strålende jobb, men det var dessverre to som var bedre enn meg denne gangen. Jeg hadde ikke bein til å svare med mot slutten, og det ble for tøft.

Grøndahl Janen ble nummer fem på etappen, mens August Jensen sørget for tre nordmenn topp ti med sin sjetteplass.

3. og siste etappe, 183 km Farsund – Egersund:

1) Bjorg Lambrecht, Nederland (Lotto Soudal) 4.36.43, 2) Michael Albasini, Sveits (Mitchelton-Scott) samme tid, 3) Edvald Boasson Hagen, Norge (Dimension Data) s.t., 4) Pim Ligthart, Nederland (Roompot-Nederlandse) s.t., 5) Amund Grøndahl Jansen, Norge (LottoNL) 0.02 min. bak, 6) August Jensen, Norge (Israel Cycling Academy) s.t.

Sluttstilling:

1) ) Albasini 13.32.01, 2) Lambrecht 0.06 min. bak, 3) Ligthart 0.10, 4) Boasson Hagen 0.12, 5) Michael Gogl, Østerrike 0.14, 6) Timo Roosen, Nederland (LottoNL) 0.16, 7) Jansen 0.19.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.