To unike ritt på norsk jord - Sykkel
1354 Views

To unike ritt på norsk jord

Pluss en rekke profiler og reportasjer. Ny utgave ute nå.

August 28, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Hammer Series og Arctic Race, Bernal og Bystrøm. Dette er noen av emnene i Sykkelmagasinets utgave 4 -2019.

Med Hammer Series i Stavanger, og Arctic Race i det høye nord, bidrar Norge med to av de mest spesielle rittene på den internasjonale kalenderen. Spesielle på hver sin måte. 

Der det ene leverer angrepsmettet sykling og sekundstrid til siste tråkk, men sliter med å vekke begeistring hos fans, er det andre mer kjent for folkelivet langs løypa enn heseblesende, offensive etapper. Og der det ene har en ung og nytenkende arrangør i ryggen, har det andre oppbakking fra en av sportens eldste og tyngste institusjoner. 

Sett fra utsiden er kontrastene mange. Mens Hammer Series og Velon forsøker å rendyrke sykkelritt som kommersiell underholdning med et innovativt format og flust av strømmetjenester, står Arctic Race og ASO rotfast i den bredere kulturarrangement-tradisjonen i tett samarbeid med lokale og nasjonale myndigheter. Statlige millioner skjenkes derfor i langt større grad til sistnevnte. 

At et ritt med store, internasjonale stjerner i den stolte sykkelregionen rundt Stavanger skulle slite med å tiltrekke seg tilskuere, kommer nok overraskende på flere. Og at en sommeridrett på to hjul årlig skaper folkefest rundt den snødekte polarsirkelen, er vel også noe snodig. I denne utgaven kaster vi litt lys over disse paradoksene.

Pluss…

  • Egan Bernal: Colombia slår tilbake
  • Sven Erik Bystrøm
  • Odd Christian Eiking
  • «Hjelperytteren» – en film om doping i sykkelsporten
  • Janus Kuum, den mystiske avhopperen
  • Fra Geneve til Nice – en 7 etapper lang reise i Alpene

Trykk her: Les utgaven digitalt på våre nettsider!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.