Test: Den eneste jakken du trenger. Nesten... - Sykkel
5337 Views

Test: Den eneste jakken du trenger. Nesten…

Oktober 31, 2016
Skrevet av:

kjetil

At sykling kan være en dyr hobby, er ikke vanskelig å argumentere for. Men det er enkelte grep man kan gjøre for å spare penger. Å gå til anskaffelse av Santini Beta jakke er et steg i den retning.

For når det kommer til bekledning, kan fort lommeboka gå varm, spesielt i årstiden vi befinner oss i, og er på vei mot nå. Enten man er sykkelpendleren som bruker jernhesten til- og fra jobb, eller man er mosjonisten som tilbringer timeslange treningsøkter ute på vei eller sti, kan bekledningen ha stor betydning for totalopplevelsen. For noen er det godt nok å sykle med de samme regnklærne man bruker til andre ting, mens andre skal ha tettsittende klær for å spare tid, og ikke minst kvaliteten av teknisk tøy som holder deg tørr og varm.

Vi vil våge å påstå at Santini Beta er en jakke du i svært stor grad vil klare deg med høst, vinter og vår. Unntakene er dersom det plaskregner eller om gradestokken bikker under 0. Da vil det være hensiktsmessig med en regnjakke eller tykkere vinterjakke. For undertegnedes del kommer jeg imidlertid til å kjøre hele vinteren med jakken, og heller bruke varmere undertøy når temperaturen synker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God plass: Med tre store lommer får du plass til det du trenger på tur.
God plass: Med tre store lommer får du plass til det du trenger på tur.

Beta er en genial jakke som er laget for nettopp å takle ulike klima. Plagget er bygget med et vindstopper-materiale som ifølge produsenten passer til et så stort spenn som mellom 5 og 18 grader celsius. Vi har ikke hatt varmere forhold enn 14 grader under testperioden, og må innrømme at med en tynn, enkel undertrøye under jakken, ble det litt i varmeste laget. Mot fem grader er det ingen problem å sykle med samme bekledning på overkroppen og likevel komme god og svett hjem fra sykkelturen. Vi gleder oss til å prøve enda kaldere temperaturer.

Når det kommer til vannmotstand er jakken svært imponerende. Vi har vært ute på totimersturer med lett regn i samtlige minutter, og kommet hjem like tørr. Jakken transporterer også svært imponerende ut svette, og med en god teknisk undertrøye er du faktisk tilnærmet knusk tørr etter økten. Glidelåsen er ikke forseglet, men vi kunne ikke kjenne noe form for luft eller vann trekke inn, selv ikke på dager med stiv kuling og regn. Finishen på armene er utstyrt med et dobbelt, strekkbart stoff som sitter tett på huden og hvor du kan putte hanskene inn under for å sikre at det blir helt tett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tåler vann: Det skal et skikkelig regnskyll til for at det skal komme vann gjennom jakken.
Tåler vann: Det skal et skikkelig regnskyll til for at det skal komme vann gjennom jakken.

Stoffet er svært strekkbart, noe som gjør den aerodynamisk og tettsittende. Vår tester er 186cm og veier 75kg og brukte størrelse medium gjennom testperioden. Denne satt helt perfekt på, og selv om den sitter klistret til kroppen, er det plass til en litt tykkere undertrøye. Det vi imidlertid må trekke litt på, er at den kan bli noe stram i halsen. Det gjør det litt ubehagelig under hardøkter når pulsen stiger og du føler at du ikke får pustet godt nok. Dette løser man derimot enkelt ved å glide litt opp. På ryggen er jakken utstyrt med fine refleksdetaljer i sømmen til lommene, samt i logoen like over. Dette er godt synlig for bilister bakfra, men vi kunne gjerne sett at Santini hadde vært et lite hakk rausere med refleksene. Vi utstyrer oss med ekstra synlighet i mørket bare for å være helt sikre.

Santini Beta jakke er ikke et plagg vi kommer til å ha i baklommen. Det er den rett og slett for stor til og kommer til å ta for mye plass. Men hvorfor skal den ligge i baklommen når du kan ha den på deg? Dette kommer til å være et flittig brukt plagg fra høsten setter inn, til de første vårrittene trilles i gang utpå nyåret, så vel som på kalde sommerdager. Enten du representerer sykkelpendlerne, mosjonisten eller eliteutøveren og er på jakt etter en solid og anvennelig løsning, hadde vi ikke nølt. Kjøp jakken, bygg etter behov lagvis under, og nyt følelsen av å sykle varmt, tørt og uten flagrende forstyrrelser. Anbefales varmt!

Santini BETA allværsjakke:
Bruksområde: 5 – 18 grader celsius, tørt, lett regn
Salg: Spinn
Stoff: 92% polyester, 8% elestan
Vekt: 320gr (størrelse medium)
Farger: Sort eller fluor (for tiden utsolgt i rødt som testproduktet)
Utsalgspris hos importør: 1 999,-

Et must: Santini Beta Jakke blir en fast følgesvenn gjennom høst, vinter og vår.
Et must: Santini Beta Jakke blir en fast følgesvenn gjennom høst, vinter og vår.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.