Team Sky-kokk til Sykkelmagasinet - Sykkel
1878 Views

Team Sky-kokk til Sykkelmagasinet

Sykkelkokk: Henrik Orre, eller Vélochef, har sykkel på maten og serverer gastronomiske fristelser til et av verdens beste sykkellag. I 2016 er han i tillegg en viktig bidragsyter i Sykkelmagasinet. Foto: Mette Møller

Desember 23, 2015
Skrevet av:

sykkel

– Dette skal først og fremst være til inspirasjon for de som driver med trening.


Det er med stor entusiasme Sykkelmagasinet presenterer sin nye spalte: ”Vélochefs mattips” – spalten hvor Team Sky-kokk Henrik Orre har laget åtte forskjellige retter som skal presenteres gjennom hele 2016.

– Jeg synes ideen er strålende og jeg liker at det gjøres over så lang tid som en hel sesong. Spalten skal først og fremst være til inspirasjon for de som driver med trening. Oppskriftene er enkle og kan lages på relativt kort tid, noe som er essensielt da det er viktig og spise kort tid etter trening, sier Orre.

Orre-3
Team: Gjengen som produserte og laget «Vélochefs mattips» i november. Fra venstre: Kyrill Dementiev (Molte AS), Henrik Orre, Kjetil R. Anda (redaktør Sykkelmagasinet) og Mette Møller (foto og journalist). Foto: Gastronaut

Til ulike deler av sesongen
I hver utgave av Sykkelmagasinet skal en ny rett presenteres, alt etter hvor man befinner seg i sesongen. I første utgave presenteres for eksempel en karbohydratrik rett som passer til oppkjøringsperioden. Senere skal det i tillegg presenteres retter innenfor tema som, rittmat, rittdrikke, kosemat til Tour de France, søte fristelser på tunge dager og julesnacks for sykkelfolket for å nevne noe.

– Rettene er valgt utfra årstid og hvilken tid av sykkelsesongen det er. Det blir et veldig variert tema gjennom hele sesongen med alt fra lommemat, drikke og sunt julegodt.

Smoothie: En av rettene Orre har laget, er en enkel men svært god og næringsrik smoothie. Foto: Mette Møller
Smoothie: En av rettene Orre har laget, er en enkel men svært god og næringsrik smoothie. Foto: Mette Møller

Det er matjournalist Mette Møller som blant annet jobber med temaet i Dagbladet, som skal utarbeide artiklene på print. Møller er også journalist i Norge største matmagasin, «Mat fra Norge», og har gitt ut boken «Fotballmat».

I tillegg til pakken i selve magasinet vil hver rett presenteres med en lekker video via våre nettsider, www.sykkelmagasinet.no.

Mange kjenner kanskje Henrik Orre fra TV 2-programmet Le Chef som ble laget i tilknytning til kanalens Tour de France-sending i 2012 og 2013.

– Men dette er første gang som fast ”spaltist” gjennom en hel sesong og jeg er veldig glad for å ha fått muligheten, sier Orre.

Blodslit i Team Sky
Pr. definisjon er Orre frilanskokk, men bruker store deler av året på å være fast kokk i Team Sky.

– For det første er det viktig å presisere at den jobben er 100 prosent hardt arbeid, og 0 prosent glamour som en del har fått inntrykk av, sier Orre selv før han beskriver hverdagen:

– Den begynner kl 07.00 og er ofte ikke slutt før 23-23.30. Det starter med å servere og gjøre klar frokost. Samtidig forberedes også maten gutta spiser rett etter målgang. Denne maten lages ferdig i kjøkkentraileren for så å bli satt på bussen der gutta spiser den senere på dagen.

 Duo: Mette Møller studerer arbeidet Henrik Orre gjør. Møller tar foto og skriver selve saken om Orre i Sykkelmagasinet. Foto: Kjetil R. Anda
Duo: Mette Møller studerer arbeidet Henrik Orre gjør. Møller tar foto og skriver selve saken om Orre i Sykkelmagasinet. Foto: Kjetil R. Anda

– Så er det bare å pakke sammen traileren og kjøre til neste hotell. På veien dit stopper jeg ofte og handler inn råvarer, det blir stort sett handling hver dag. Når vi kommer frem til dagens hotell er det med en gang å «sette opp” lastebilen og begynne å lage middagen. Gutta kommer som regel til middag mellom 20-21. Så når de er klare med maten og har gått til sengs, må lastebilen vaskes og ryddes før jeg kan ta kvelden.

– Men jeg føler meg privilegert som  får jobbe for verdens kanskje største sykkellag. Jeg får jobbe med de aller beste utøverne innen sin idrett og med et team som alltid strever etter å bli bedre. Å kunne kombinere det jeg liker aller best (det å lage mat) med den idretten jeg setter høyest, må for meg kalles en perfekt kombinasjon.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.