Stor seiersjanse glapp for Kristoff - Sykkel
1055 Views

Stor seiersjanse glapp for Kristoff

Nordmannen skuffet etter den 2. etappen.

Juli 08, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Alexander Kristoff omtalte søndagens Tour de France-spurt som en misbrukt seierssjanse. Sjefen mente han tross alt ikke kunne gjort så mye annerledes.

Kristoff fulgte opp fjerdeplassen på lørdagens åpningsetappe med femteplass på etappe nummer to søndag. Inn mot målstreken i La Roche-sur-Yon var han igjen med helt framme i spurten, men kreftene strakk ikke til i seierskampen.

– I dag var det en stor sjanse, og jeg burde klart det bedre. Jeg hadde større ambisjoner, så jeg er egentlig litt skuffet. Gårsdagen var egentlig oppløftende, for da var spurten litt lettere. I dag trodde jeg at jeg skulle kjempe litt nærmere de beste, men følte egentlig jeg var lenger unna, sa Kristoff da han møtte NTB og øvrig norsk presse etter målgang.

Rundt én kilometer før mål gikk en lang rekke ryttere i bakken langt framme i feltet, hvilket førte til at kun en liten gruppe ryttere gjorde opp om seieren. Kristoff satt i halen av gruppa etter velten og kom seg aldri helt fram i front.

– Jeg kom meg i grei posisjon, men klarte ikke å samle nok krefter til spurten. Jeg var veldig seig i dag også. Jeg hadde rett og slett ikke gode nok bein på slutten. Jeg håpet de skulle være bedre enn i går, men det var omtrent det samme, sa han.

Alene igjen

For annen dag på rad måtte han klare seg alene de siste to kilometerne. Da hadde sisteopptrekker italienske Roberto Ferrari gjort sitt.

– Hvis jeg hadde fått med meg en lagkamerat gjennom svingen etter velten, kunne han kjørt meg fram og jeg brukt litt mindre krefter på det, men jeg hadde ikke vunnet i dag uansett. Jeg kunne kanskje vært i nærheten av topp tre, sa Kristoff.

Etter målgang var samtidig ikke nordmannen hundre prosent fornøyd med måten lagkamerat Ferrari løste oppgaven på.

– Jeg føler kanskje at han mistet hodet litt i dag, for han hadde ikke behøvd å kjøre i vinden der. Vi får ta en gjennomgang sånn at han holder seg rolig litt lenger. Han blir helt sikkert litt nervøs, og det kan også hende han var sliten og ville gjøre en siste innsats og bidra med noe. Jeg skal høre med ham, sa Kristoff.

UAE-sportsdirektør Philippe Mauduit har på sin side klokkertro på at samarbeidet mellom Ferrari og Kristoff skal bære frukter.

– De har vist i de få løpene de har kjørt sammen at de samarbeider godt. Ferrari kan jobben sin, og vet at han kan løse den meget godt. Alt må imidlertid stemme, sa han.

Roligere dag

Sportsdirektøren mener samtidig ikke Kristoff kunne gjort så mye annerledes i spurten.

– Da velten skjedde, delte feltet seg. Han hadde ingen til å hjelpe seg, og han var den siste som kom seg forbi velten. Ledergruppen kjørte full gass til målstreken, så han hadde ingen sjanse til å komme seg fram. Det var en misbrukt mulighet, men han har aldri vunnet en etappe i starten av Tour de France. Nå kjemper han allerede om seieren. Det er et godt tegn, sa Mauduit til NTB.

Han maner til tålmodighet når det gjelder Kristoff-suksess i årets ritt.

– Jeg er fornøyd med at Alex spurtet om seieren. Han ble nummer fem, og det kan vi ikke være fornøyde med, for vi er her for å vinne. Men ser du på Kristoffs historie, har han aldri vært god i starten av Tour de France. Jeg har stor tro, gjentok Mauduit.

Kristoff oppsummerte følelsen han hadde søndag med ordet «trått», men retter også blikket framover. Mandag venter en lagtempoetappe i Cholet.

– Jeg ser jo litt fram til i morgen, for da blir det litt roligere for meg, smilte nordmannen.

Tirsdag venter en ny dag for spurterne.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.