Stenbergs første verdenscupseier - Sykkel
1335 Views

Stenbergs første verdenscupseier

Nye steg mot OL etter karrierebeste.

Desember 01, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Anita Yvonne Stenberg vant scratch-øvelsen og tok sin første verdenscupseier på bane i Hongkong lørdag.

Scratch er så enkelt som at første kvinne/mann i mål etter 40 runder vinner. Den norske syklisten banket til litt over halvveis, og hun klarte å ta igjen feltet med en runde. Da var det bare å bite seg fast på halen av feltet og nærmest cruise inn til seier.

Verena Eberhardt fra Østerrike ble nummer to og portugisiske Maria Martins nummer tre.

– Det var sykt gøy. Det er alltid en risiko å jakte feltet, men jeg følte at de fleste i feltet ønsket felles spurt. Så da Eberhardt stakk, og jeg så hun fikk en bra luke og ingen tok initiativ, tok jeg sjansen. Hun har klart det før, så det var riktig rytter å kjøre med, sier Stenberg til  procycling.no.

Det var Eberhardt som gjorde det første rykket hvor den norske syklisten greide å henge seg på. Eberhardt måtte etter hvert slippe seg ned, mens Stenberg tok igjen feltet med en runde.

Karrierebeste

Stenberg ble nummer fem i OL-øvelsen omnium under verdenscupen i banesykling i Hongkong søndag. Det er det beste hun har gjort.

Hun ble nummer sju i Glasgow i høst.

– Beste resultat i et World Cup-omnium noensinne, så det var kult! Synes det funket bra i dag og ser optimistisk på de kommende verdenscupene, oppsummerer hun til  procycling.no.

Scratch var første del av søndagens omnium, men da ble det bare sjetteplass. Hun ble nummer fem i tempo, åtte i eliminasjonsrittet og sikret 6.-plassen totalt gjennom det avsluttende poengrittet.

Etter verdenscupen i Glasgow lå Norge plassert som nummer 18 med 1805 poeng på UCIs olympiske omniumranking. For å få en plass i omnium under de olympiske lekene i Tokyo til sommeren, må man være blant de 21 beste på nasjonsrankingen.

Etter helgens prestasjon tok Stenberg ytterligere steg mot OL. Ifølge procycling.nos beregninger ligger nå Norge på 17.-plass på nasjonsrankingen, med 2155 poeng, etter å ha passert Russland.

Samtidig har man bare 45 poeng opp til Kina på 16.-plassen, mens man også har skapt en del avstand til nasjonene lenger nede på listen. Til Litauen på den siste OL-plassen er det nå 325 poeng.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.