Spurtstjernen blir lagkamerat med Kristoff - Sykkel
1139 Views

Spurtstjernen blir lagkamerat med Kristoff

– Jeg ville følt meg veldig truet om jeg var Kristoff.

Oktober 24, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Spurtspesialisten Fernando Gaviria melder overgang fra Quick-Step Floors til UAE Team Emirates og blir lagkamerat med Alexander Kristoff.

Det bekrefter Quick-Steps sportsdirektør Patrick Lefevre til nettstedet Cyclingnews. Gaviria har lenge vært linket til UAE Team Emirates, og nå er overgangen bekreftet. Han bytter lag ved nyttår.

Quick-Step har hatt en eventyrlig sesong, og Gaviria leverte to etappeseirer i Tour de France, der han også kjørte i gul trøye. Lefevre mente de ikke kunne matche tilbudet fra Kristoffs lag økonomisk.

– Sånn er den økonomiske realiteten. Det har jeg lært for lenge siden. Dette er ikke konkrete tall, men si han tjener 500.000 euro mer i UAE. Det er store penger for ham. Og kanskje spesielt for utøvere fra Sør-Amerika, sier Lefevere ifølge procycling.no , som omtalte saken først i Norge.

Siden Alexander Kristoff kom til UAE Team Emirates, har han vært lagets soleklare ener i spurten. Nå er hans rolle som kaptein truet. TV 2-ekspert og tidligere syklist Thor Hushovd mener dette er en trussel mot Kristoffs sjanser i Tour de France og andre store ritt.

– Jeg ville følt meg veldig truet om jeg var Kristoff, sa Hushovd da ryktene oppsto tidligere i høst.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.