Sogn Cykleklubb og Styrkeprøven inngår samarbeid - Sykkel
2156 Views

Sogn Cykleklubb og Styrkeprøven inngår samarbeid

Sikrer fremtiden til Jotunheimen Rundt og Sognefjellrittet.

Mars 19, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

For å sikre fremtiden til de populære rittene Jotunheimen Rundt og Sognefjelletrittet har arrangørklubben Sogn Cykleklubb inngått en samarbeidsavtale med Styrkeprøven AS. Avtalen vil tre i kraft fra 2020 og har en lengde på fem år, samt opsjon på ytterligere fem år.

Non-profit-foretaket Styrkeprøven AS eies av ni sykkelklubbar og arrangerer per i dag sykkelrittene Trondheim – Oslo, Kvam – Oslo, Lillehammer – Oslo, Gjøvik – Oslo, Eidsvoll – Oslo, Oslo – Lærdal og Oslo – Mysen.

– Det er viktig for både Sogn Cykleklubb og Styrkeprøven AS at sykkelrittene videreføres med god kvalitet og i all hovedsak etter same lest som tidligere. Syklistene skal få gode og sterke opplevelser når de deltar i disse rittene, melder Styrkeprøven AS i en pressemelding.

Avtalen innbærer at Styrkeprøven AS tar hovedansvar for gjennomføring av rittet, mens Sogn Cykleklubb bidrar med vakter, servicefolk og annet etter nærmere avtale. Alle dagens samarbeidspartnarar til Jotunheimen Rundt og Sognefjellrittet vil ha førsterett til å være videre.

Jotunheimen Rundt ble etablert i 1991 og har blitt gjennomført 28 ganger. Rittet starter i Lærdal, går over Filefjell, Valdresflya og Sognefjellet og har målgang i Sogndal etter 430 km og 4600 høydemeter. Sognefjellrittet har start i Lom og målgang i Sogndal etter 137 km. Sognefjellrittet ble etablert i 1999 og har blitt gjennomført 20 ganger.

– Grunnen til at Sogn Cykleklubb etablerer dette samarbeidet, er at vi i dag er en liten klubb som er sterkt avhengig av noen få nøkkelpersoner for å gjennomføre de to rittene. Samarbeidet vil gi oss en helt annen styrke til gjennomføring og sikring av at sykkelritta Jotunheimen Rundt og Sognefjellrittet blir vidareført i mange år til glede for alle i Norge med hjerte for sykkelsporten, melder kubben.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.