Slo 35 år gammel distanserekord - Sykkel
1179 Views

Slo 35 år gammel distanserekord

Hans Christian Tungesvik (28) fra IL Jardar Sykkel satte ny norgesrekord søndag på 200 km.

September 30, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Hans Christian Tungesvik (28) fra IL Jardar Sykkel satte ny norgesrekord søndag på 200 km med tiden 4.49,01. Han slo dermed distanserekorden til Svein Berg fra 1985, som lød på 4.54,16. Det var langt fra optimalt vær for et rekordforsøk, med til tider sterk vind og våte forhold. Tungesvik kommer fra Triathlon miljøet, og ønsket å kjøre et rekordforsøk for å holde motivasjonen oppe under pandemien og for å komme tilbake fra en skade i mai måned. Rekordforsøket ble kjørt på Bispeveien i Revetal v/Tønsberg på et 27km strekke som ble kjørt 7,4 ganger.

Hans Christian var en meget lykkelig syklist etter målgang og sa følgende etter rittet; «Jeg følte meg meget sterk frem til 120 km, men så ble det tyngre både psykisk og fysisk. Var ikke sikker på om jeg ville komme til å slå rekorden før det gjensto 15 km. De siste 50 kilometrene handlet egentlig bare om å overleve de dårlige værforholdene og ha fullt fokus på å slå rekorden».

IL Jardar var på plass med fullt mannskap og god støtte til Tungesvik, både før, under og etter rekordforsøket. Norges Cykleforbund gratulerer den nybakte rekordholderen, og satser på at det er noen der ute som også ønsker å slå distanserekorden på 100 km, som har stått i 39 år.

Kommissærer i rekordforsøket var Vidar Uthne, Berit H. Uthne og Børre Thorgersen. Tidligere rekordholder Svein Berg var til stede under forsøket, og synes det var stas at noen endelig hadde guts til å prøve å slå den gamle rekorden hans.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.