Slik blir Tour of Norway 2016 - Sykkel
1245 Views

Slik blir Tour of Norway 2016

Desember 02, 2015
Skrevet av:

kjetil

Arrangøren sverger til gamle suksessfaktorer.

Never change a winning team, er et uttrykk. Det kan man også si om det norske rittets trasévalg for 2016 hvor store deler av løypa er lagt på samme veier som i fjor.

– Vi hadde stor suksess med løypen i 2015, og har samarbeidskommuner som har stor entusisasme og som bidrar økonmoisk. Så har vi de første årene valgt å kjøre en del gjengangere, og det trigget oss veldig å ta løpet opp i fjellet i 2016 også, sier rittsjef Anders Eia Linnestad til Sykkelmagasinet.

Første etappe går fra Drammen til Langesund, i stor likhet til andre etappe i 2015-utgaven. Forskjellen er klatringen til Hanakleiva, og dermed favoriseres ytterligere spurterne på etappen.

qiP-3_U-tmpaytYzyWPJVQ6foZvNZLDfTRcvmM93XFY

Andre etappe blir den lengste i rittets historie (211) og går fra Kragerø til Rjukan. Startbyen brukes som første gang i rittsammenheng, men med enkelte unntak forserer rytterne i kjent terreng mot opp klatringen til Flisetjønnskaret før de stuper ned til Rjukan.

cqG9m8FCFeHeOTLtE9jIMJRg4RuSes86ucHhJTDgTgM

Tredje etappe fra Rjukan til Geilo er nøyaktig helt lik 2015-utgaven.

352hBMwZL81_q1JshGlBvpn1bA8Az7UMdcHvM7XPwtw

Etappe fire besøker også en kjenning når det avsluttes på Eggemoen hvor Andreas Vangstad vant så sensasjonelt i år. Etappen starter som i år på Flå.

– Jeg vet at noen mener det er kjedelig, men så er det nye ryttere, nytt sykkelfelt og et annet vær. Det er så mye annet som påvirker. Vi får en en sistetappe som er helt ny med mye mennesker. Innpakningen blir veldig flott, sier Linnestad.

dyieCGdzZ3xdB5qpqlF1mi520IdsMC-YzGvF0fEcBaM

For sisteetappen går gjennom tettbebygde strøk på østsiden av Oslofjorden, med start i Drøbak og målgang i Sarpsborg som feirer 1000-årsjubileum.

PRBLxfR9T92F-U8nm_ZLV128tOqLOFFvWh_SiXQXPIU

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.