This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Arrangøren sverger til gamle suksessfaktorer.
Never change a winning team, er et uttrykk. Det kan man også si om det norske rittets trasévalg for 2016 hvor store deler av løypa er lagt på samme veier som i fjor.
– Vi hadde stor suksess med løypen i 2015, og har samarbeidskommuner som har stor entusisasme og som bidrar økonmoisk. Så har vi de første årene valgt å kjøre en del gjengangere, og det trigget oss veldig å ta løpet opp i fjellet i 2016 også, sier rittsjef Anders Eia Linnestad til Sykkelmagasinet.
Første etappe går fra Drammen til Langesund, i stor likhet til andre etappe i 2015-utgaven. Forskjellen er klatringen til Hanakleiva, og dermed favoriseres ytterligere spurterne på etappen.
Andre etappe blir den lengste i rittets historie (211) og går fra Kragerø til Rjukan. Startbyen brukes som første gang i rittsammenheng, men med enkelte unntak forserer rytterne i kjent terreng mot opp klatringen til Flisetjønnskaret før de stuper ned til Rjukan.
Tredje etappe fra Rjukan til Geilo er nøyaktig helt lik 2015-utgaven.
Etappe fire besøker også en kjenning når det avsluttes på Eggemoen hvor Andreas Vangstad vant så sensasjonelt i år. Etappen starter som i år på Flå.
– Jeg vet at noen mener det er kjedelig, men så er det nye ryttere, nytt sykkelfelt og et annet vær. Det er så mye annet som påvirker. Vi får en en sistetappe som er helt ny med mye mennesker. Innpakningen blir veldig flott, sier Linnestad.
For sisteetappen går gjennom tettbebygde strøk på østsiden av Oslofjorden, med start i Drøbak og målgang i Sarpsborg som feirer 1000-årsjubileum.