Sint bilist tok kvelertak på syklist (16) - Sykkel
1613 Views

Sint bilist tok kvelertak på syklist (16)

Erlend (16) og Andreas (15) kom i konflikt med en bilist da de syklet to i bredden.

Mai 13, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Erlend Tegneby Vegstø (16) og Andreas Sønstebø (15) kom i konflikt med en bilist da de syklet to i bredden fra Son til Larkollen melder Moss Avis.

–Vi var ute på treningssykling og hadde akkurat passert Kiwi på Kambo da vi oppdaget en bilist bak oss, som var tydelig irritert over at vi syklet to i bredden, sier  Andreas og Erlend ifølge Moss Avis.

Begge er medlemmer av Soon CK.

– Bilisten holdt hornet inne veldig lenge. Vi la oss da én og én i bredden, for å slippe ham forbi. Bilisten snittet oss, og vi følte at det var like før vi ble påkjørt. Jeg ble sint og viste ham «styggefingeren», sier Erlend.

Erlend innrømmer imidlertid og angrer på at han viste bilisten fingeren og innser at det kan ha medvirket til å øke konfliktnivået.

– Vi syklet inn på parkeringsplassen ved Kambo stasjon, for å puste ut litt etter det ublide møtet med bilisten. Jeg ble ganske nervøs da jeg så at bilisten kom etter oss inn på parkeringsplassen, forteller Erlend.

Den mannlige bilisten gikk ut av bilen og kom bort til guttene.

– Mannen, som var i 40-50-årene, var veldig sint. Han tok kvelertak på meg. Jeg tror han holdt kvelertaket imellom fem og ti sekunder. Jeg ble veldig redd, forteller Erlend.

Erlends mor opplyser til Moss Avis at hendelsen er anmeldt til politiet.

To i bredden

Bilisten og de to guttene kom i krangel over hvorvidt det er lov å sykle to i bredden.

– Det er i aller høyeste gra lov å sykle to i bredden på vei n. Faktisk øker det tryggheten til syklistene at de sykler to bredden. Da er det mindre risiko for at bilisten kjører forbi før det er klart, sier Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk Østfold.

– Det fins mange forståsegpåere og synsere som kjører bil selv, og som påstår at det er forbudt å sykle to i bredden. Den påstanden medfører altså ikke riktighet, sier Mathisen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.