Seier til Tour-debutant da Froome veltet - Sykkel
1062 Views

Seier til Tour-debutant da Froome veltet

Dramatisk avslutning på den første etappen av Tour de France.

Juli 07, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Fernando Gaviria tok seieren i en dramatisk Tour de France-åpning. Sammen med flere trøblet Chris Froome og tapte tid da Alexander Kristoff ble nummer fire.

Lørdagens åpningsetappe var preget av dramatikk da flere ryttere møtte asfalten en drøy mil før målgang. Også regjerende mester Chris Froome veltet med fire kilometer igjen, mens Nairo Quintana måtte bytte dekk litt over tre kilometer før slutt.

– De var veldig nervøse og kjempet inn mot spurten, og det var nesten velt hele veien. De tynne, lange folkene har ofte litt mindre kontroll på sykkelen enn spurterne, sa Kristoff til TV 2 om den kaotiske avslutningen.

For sterk

Både Kristoff og Edvald Boasson Hagen var fint plassert i hovedfeltet rett før målgang, men måtte begge se seg slått av Gaviria. Colombianeren var blant favorittene til å vinne lørdag, og han innfridde i massespurten.

Kristoff tok fjerdeplassen, like bak Peter Sagan og Marcel Kittel på henholdsvis annen- og tredjeplass. Boasson Hagen ble nummer 19, mens Amund Grøndahl Jansen endte på 118.-plass og var 1.18 minutter bak vinnertiden i Tour de France-debuten.

Kristoff trodde selv han hadde blitt nummer tre da han traff pressen etter målgang.

– Topp tre i Tour de France er bra, det er ingen tvil om det, men det er ikke det jeg vil huske. Når du har vunnet to Tour de France-etapper, så er det man går for. Det er absolutt godkjent, men jeg hadde to raske foran meg. Jeg satt fint, men manglet litt sprut på slutten. Jeg var stiv som en stokk, sa UAE-syklisten.

Froome nesten minuttet bak

Dramatikken i Tour-åpningen gjorde at flere av de største sammenlagtfavorittene tapte mye tid. Froome kom inne 51 sekunder bak Gaviria, mens Quintana klokket inn ett minutt og 15 sekunder bak.

Når bonuspoengene regnes med, ligger Froome nå ett minutt og ett sekund bak Gaviria, som starter kommende etappe i den gule ledertrøya.

Froome har vunnet Tour de France fire av de fem siste årene. Tidligere i uken ble han frikjent for brudd på dopingreglementet.

Lørdagens etappe var 201 kilometer lang og av det flate slaget. Den startet i Noirmoutier-en-l’Île, mens målgang var i Fontenay-le-Comte.

Søndag venter nok en flat etappe. Da skal rytterne sykle 182,5 kilometer fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.