- Vi har savnet en ren sykkelmesse i Norge - Sykkel
1197 Views

– Vi har savnet en ren sykkelmesse i Norge

BikeExpo vil skape engasjement og inspirasjon på to hjul.

Mars 06, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

TEKST: Emma Kristine Skjerstad FOTO: Dag W. Grundseth

I helgen ble BikeExpo arrangert for første gang på Hellerudsletta, like utenfor Oslo. Visjonen deres er å få flere på sykkelen og mennene bak messen er tidligere generalsekretær i Norges Cykleforbund Bjørn Sætre, Thor Haraldsen og Stig Robertsen med en felles lidenskap for sykkelsporten.

Ifølge Thor Haraldsen var det nærmere 4000 besøkende gjennom de tre dagene av sykkelmessen, noe de sier seg fornøyd med.

– Alle tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende er positive. Selvfølgelig er vi klar over at vi har ting som både må endres og forbedres til neste år, og vedrørende det vil vi komme tilbake til dato og åpningstider for 2019, sier Haraldsen til Sykkelmagasinet.

– Vi er lydhøre for alle innspill, så har du vært der i helgen og har en tilbakemelding send oss en mail.

Utstillere og stands
Med utstillere og stands fra både nye og eldre sykkelmerker, -butikker og -bekledning var det muligheter for å gjøre flere gode kjøp. I tillegg var også organisasjoner, foreninger og bedrifter som Statens Vegvesen, Bedriftsidretten – sykle til jobben, Norges Toppidrettsgymnas, sFIT Helse, Syklistenes Landsforening og NAF, og sykkelarrangementer som Offroad Finnmark, Styrkeprøven, Oslo Klassikerne og Tour de Fjords på plass med egne stands.

Med andre ord kunne man tilegne seg både ny kunnskap, informasjon og inspirasjon under helgen på Hellerudsletta.

Haraldsen legger ikke skjul på at helgen ble både en positiv opplevelse og erfaring.

– Vi er veldig fornøyde med arrangementet. Vi har savnet å ha en ren sykkelmesse i Norge, formålet vårt er å skape inspirasjon og glede rundt to hjul og det følte vi at vi klarte i helgen, avslutter han.


BikeExpo var noe for alle og en hver. Utover utstillere og stands var det foredrag av blant annet Dag Otto Lauritzen, Jonas Orset om hvordan vinne Styrkeprøven, Heidi Sandstø fra sFIT Helse om sykkeltilpasning, Caroline Vamnes om Ladies Edition, i tillegg til debatter om blant annet sykkelpolitikk og miljø med politikere representert.

Barna kunne også prøve seg på sykkelknappen i en egen liten rundløype med både hinder og svinger, og Dag Erik Pedersen sto for underholdningen da han arrangerte en miniversjon av Mesternes Mester på scenen. Her kunne altså besøkende melde seg som deltakere og teste både styrken og viljen.

Det var også muligheter for å teste både EL-sykler og demosykler fra ulike sykkelmerker, og for de mest strabiøse kunne man prøve BMX-sykler på en liten rundbane med humper.

Selv om BikeExpo i Norge enda ikke er i nærheten av det man kan besøke andre steder i Europa, hva gjelder antall besøkende og selve engasjement rundt sykkel som aktivitet, idrett og transportmiddel tror vi dette er et godt steg i riktig retning.

På sikt tror vi dette kan bli bra både for den vanlige mannen i gata og sykkelsporten generelt. 4000 besøkende i sin debut som sykkelmesse er tross alt ikke så fryktelig ille.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.