Satse videre eller gi bingen i syklingen? - Sykkel
1736 Views

Satse videre eller gi bingen i syklingen?

Offensiv: Før 2016-sesongen var den svært motivert Andreas Erland som skrudde til et ekstra knepp i oppkjøringen. Foto: Stian Herdal

November 02, 2016
Skrevet av:

sykkel

2016 har vært et sykt gøy sykkel-år, men samtidig har det inneholdt mange nedturer.

Av: Andreas Erland, Team Sparebanken Sør

I november i fjor flyttet jeg ned til Frankrike sammen med lagkameratene Herman Dahl og Fridtjof Røinås for å optimalisere treningen vi skulle gjennom om vinteren. Vi skulle virkelig bli gode denne sesongen!

Vi bodde i den lille sørfranske byen Céret i seks måneder. Det var heeelt sjef! Vi trente dritbra og koste oss masse.

I form, så syk – i form, så syk – igjen…

Da sesongen kom, syklet jeg mange bra løp; syklet rett og slett mye bra, men fikk aldri de resultatene jeg hadde satt meg som mål.
Dessuten ble jeg også himla mye syk. Jeg følte at hver gang jeg fikk trent meg i form, så gikk jeg rett på en ny forkjølelse eller fikk noe i kroppen som gjorde at jeg ikke klarte å prestere optimalt

Mot slutten av sesongen tenkte jeg derfor; hvorfor ”i henge” gidder jeg å legge sjela mi i dette her?

Jeg kan jo heller begynne å snekre og tjene penger; eller kanskje heller reise til Hawaii, kjøpe meg en sånn Volkswagen caravelle-bil, hive surfebrettet på taket og leve hippie-livet der nede.

Jeg begynte til og med å spare hår slik at jeg kunne gli rett inn i surfer-miljøet. En periode hadde jeg bare så sykt mange gode argumenter for å slutte med sykling. Siste gang jeg pustet igjennom nesa, var i september i fjor, følte jeg.  Alt annet en sykling virket gøy!

Men å sette bort konkurransesykkelen ville ha vært et himla stort valg. Jeg fant ut at jeg måtte ta det litt seriøst. Jeg  kunne ikke bare klikke ut pedalen og takke for meg uten å ha tenkt skikkelig igjennom det!

(Bloggen fortsetter under bildet)

Erland i TSS-toget i Frankrike
Elsker løpene: Godt plassert på TSS-toget, det er her Erland liker seg. Her fra årets Tour du Cher et Loir. Erland nummer to fra venstre blant Foto: Morgane Bezannier

Plussene flere enn minusene
Derfor satte jeg opp ei liste med ting jeg hatet med sykling:
* regn
* sidevind
* pasta
* blogging…
* nederlendere (de er jo ”stein gale” – holder på å velte andre hele tiden, dytter og slår – ikke akkurat ”my cup of tea”, nei…)
osv..

Så tok jeg den positive listen:

* sykkelglede
* løpene
* reisingen
* ha muligheten til å sykle på det råeste laget
* drømmen om å bli proff
* treningssamlingene
osv….

Den positive listen var så sinnssykt mye lenger enn den negative.

LES FLERE BLOGGER FRA TEAM SPAREBANKEN SØR

Legge opp? Det vil du angre!
Før jeg hadde nevnt for noen at jeg var i tvil om å fortsette, fikk jeg noen meldinger av en kompis:

-Skal du legge opp nå? IDIOT! Skal du begynne å snekre? Det suger jo… Du kommer til å angre kjapt.

Snekringen motiverer meg…

Så var det en annen som sa han var sikker på jeg ikke hadde fått ut potensialet mitt, og da fant jeg ut at jeg måtte i hvert fall satse ett år til. Så neste år skal jeg søren meg fly; ferdig snakka liksom!

Nå har jeg jobbet i én måned etter sesongavslutningen og har virkelig funnet ut at toppidrettslivet er mye bedre en arbeidslivet for meg! Det er jo ikke én knokkel i hele kroppen som ikke verker etter å ha snekret en hel måned. Den type verking har gjort meg meget motivert til å ”gønne” løs på en ny sesong. Jeg vet jeg har mye fett i vente.

2017 skal bli mitt år!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.