Sagan-sjef skeptisk virustestingen i Tour de France - Sykkel
1229 Views

Sagan-sjef skeptisk virustestingen i Tour de France

Bora-Hansgrohe er bekymret for gyldigheten av koronatestene under Touren.

August 26, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sjefen i det tyske sykkellaget Bora-Hansgrohe er bekymret for gyldigheten av koronatestene som skal benyttes under Tour de France. 

Verdens mest prestisjetunge sykkelritt starter i Nice kommende lørdag. I forkant er det laget et omfattende smittevernregime som skal sørge for at arrangementet lar seg gjennomføre uten at de involverte blir syke.

Tirsdag valgte samtidig det tyskbaserte Bora-Hansgrohe-laget å trekke seg fra endagsrittet Bretagne Classic som følge av at én av lagets ryttere avga positiv virustest.

Testen viste seg i ettertid å være «falsk positiv», all den tid en påfølgende test viste seg å være negativ. Den episoden likte teamsjef Ralph Denk dårlig bare få dager før Tour de France.

– Det ser ut til at mine bekymringer blir bekreftet, sier han ifølge  BBC.

Sykkeltoppen viser videre til at virustestene som benyttes har en viss feilmargin, og at det kan føre til falske positive resultater.

– Det ville ikke være noe problem dersom det fantes en mulighet til å dobbeltsjekke resultatet øyeblikkelig dersom man gjør et positivt funn, sier Denk.

Han antyder videre at et system med A- og B-prøver, som benyttes i forbindelse med dopingtester, burde innføres for å øke nøyaktigheten. Dersom A-virusprøven er positiv, burde B-prøven sjekkes for å bekrefte resultatet.

– I den nåværende teststrategien til Det internasjonale sykkelforbundet er ikke denne verifiseringen tilgjengelig, sier Denk.

I Tour de France-protokollen heter det at dersom et lag avgir to positive tester, blir det kastet ut av rittet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.