POC introduserer Ventral - Sykkel
1354 Views

POC introduserer Ventral

Ny ventilert aero-hjelm fra den svenske produsenten.

Mars 02, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

TEKST: Espen J. Lee FOTO: POC

Vekt: 248g (CE Medium)

Pris: 2890 NOK

Den prisvinnende Octal-hjelmen fra POC er etter hvert godt kjent. Designet er distinkt, passform imponerende og vekten lav. Nå kommer svenskene med en helt ny aerohjelm: Ventral.

Sentralt ved Ventral er hjelmens aerodynamiske funksjon. Design, størrelse og vinkler i front er laget for å fange og lede luft gjennom hjelmen, fremfor å lede luften rundt på sidene eller over. Luften kanaliseres linært gjennom spesialdesignede inntakshul med hensikt å redusere luftmotstanden, og luftes ut i hul bak for å gi god ventilasjon og avkjølende effekt.

Unikt ved Ventral, ifølge POC, er SPIN-systemet som de ønsker å ta patent på. Dette skal sørge for det de kaller roterende sammenstøtbeskyttelse, som sikrer at Ventral-hjelmen er rystet til å tåle flest mulig typer skader og trøkk.

SPIN-teknologien innebærer at hjelmputen sitter direkte mot brukerens hode og kan skjære i alle retning. SPIN-puten kan sånn sett bevege fritt seg i forhold til hodet og dermed redusere kraften som overføres til hjernen i et slag fra siden. Disse spesialfunksjonene skal ifølge produsenten ikke komme i veien for konvensjonelle funksjoner som komfort og svetteabsorpsjon, ei heller luftstrømmen inne i hjelmen.

POC ønsket å lage en ledende ventilert aerohjelm som også er veldig lett. Størrelse medium er ifølge produsenten veid inn til 248 gram.

Ventral skal brukes for første gang i det profesjonelle landeveisfeltet av EF Education First – Drapac p/b Cannondale Pro Cycling Team under Paris-Nice som begynner 4.mars.

POC gjør Ventral tilgjengelig for salg online 2. mars.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.