Orset etter tunnel-Everest: - En spesiell opplevelse - Sykkel
3520 Views

Orset etter tunnel-Everest: – En spesiell opplevelse

8848 meter. Mount Everest. Og nå… Jordalstunnelen.

Mars 29, 2021
Skrevet av:

Espen J. Lee

8848 meter. Mount Everest. Og nå… Jordalstunnelen. Med mål om å «spre litt lys i en ellers mørk tid», og samle inn penger til World Bicycle Relief, syklet Jonas Orset 30 og en halv gang gjennom den mørke, tre kilometer lange tunnelen ved Gudvangen i Aurland kommune. 

– Det var absolutt en morsom opplevelse, det er gøy å gjøre noe litt annerledes, noe som er litt utenfor boksen, sier Orset.

– Det var ganske surt inne i tunnelen, selv om det var stortsett tørt, så var det kaldt, bare tre fire grader. Utenfor regnet det. Oppover i tunnelen gikk det greit, jeg holdt varmen. Så ble det kaldt nedover og jeg brukte et par hundre meter på å komme i gang igjen, kan du si. Å måtte hele tiden re-starte på den måten, tappet meg nok litt for krefter, sier Orset – som sykler under pseudonymet The Nordic Trailblazer.

– Det ble en lang dag. Totalt brukte jeg 12 timer og 34 minutter, pauser inkludert. Det ble 185 km totalt.

– De første hundre meterne var omtrent tre til fire prosent stigning, så ble det brattere opp mot ni-ti prosent da veien gikk i spiral gjennom fjellet. De siste to kilometerne var ganske rett fram, ti til elleve prosent, og man kunne se hele strekket foran seg. Bare på de siste par hundre meterne svingte veien igjen.

Everest-stuntet ble gjort med hensikt om å samle inn penger til den veldedige organisasjonen World Bicycle Relief, som med Colombia og en rekke land i Afrika som nedslagsfelt, skaffer sykler til dem som virkelig trenger det.

– Vi samlet inn 10,000 kroner. Det er penger som vil gå til en god sak og som kommer til god nytte. Jeg håper dette vil skape oppmerksomhet for arbeidet til World Bicycle Relief. Enten om de ga penger eller ikke, så vet folk om organisasjonen mer nå, og kanskje støtter neste gang.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.