Ny utgave Sykkelmagasinet - Sykkel
940 Views

Ny utgave Sykkelmagasinet

Grensesprengning og eventyrlyst.

September 18, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Å sykle er å presse våre fysiske grenser. Å sykle raskt eller langt er å presse våre psykologiske grenser. Det er vårt fantastiske sinn som tillater kroppene våre å utforske det vi trodde lå utenfor rekkevidde. Det er kun tankenes kraft som presser deg videre etter et uplanlagt møte med den velkjente ”hammeren”.

Sykling står nemlig rotfast i tradisjoner om ærgjerrighet og viljestyrke, men også om lysten til å utforske og oppleve nye terreng. Oppdage nye sider av oss selv.

Sånn sett er både Glacier 360 (side 30) og Cape Epic (side 42) syklingens tradisjoner tro. Fra sine respektive hjemmebaner på Island og i Sør-Afrika, tar begge disse terrengrittene for seg det ekstreme, utfordrende og grensesprengende. Dog på to ganske forskjellige måter. Der den ene kaster mot deg øde månelandskap, bitende vind og isende regn, tvinges man til å gjennomlide kokende varme, kneblende sandstormer og ekstreme distanser i den andre.

Sine ulikheter til tross, de er begge som du skal lese i denne utgaven den ultimate opplevelsen for den eventyrlystne syklist på jakt etter grensesprengende utfordringer. Derfor ser vi hvert år nordmenn teste sine begrensinger, både på sagaøyas uendelige sletter, og på tvers av den lunefulle, afrikanske savannen.

Og mens vi er inne på grensesprengning og barriærebryting med tankekraft, kan vi nok alle sammen ta lærdom fra boka til Jostein Wilmann (side 18). Etter et dagsbesøk på Lundene gård utenfor Trondheim, der intervjuet egentlig skulle handle om historiens hardeste VM, dro vi i stedet hjem med hodet fylt av tanker om forspilte sjanser, enorm stå-på-vilje og ikke minst verdien av hardt arbeid i livets lange kamp.

Mannen som sto for tidenes beste, norske sammenlagtplassering i Tour de France, attpåtil med brukket hånd, innrømmet det selv: Han var aldri ”noe sykkeltalent”, bare ”steinhard i hodet”.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.