Ny utgave: Endring i stormkastene - Sykkel
1217 Views

Ny utgave: Endring i stormkastene

Intervju med Birger Hungerholdt og Kristoffer Halvorsen i Sykkelmagasinet 5-2020.

November 29, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det er ofte slik at det vi ønsker skal bli varig, må vi endre med jevne mellomrom. I det ligger forventningen om at alt går over, eller mer presist, «alt går over i noe annet», som sykkelentusiasten Ingvar Ambjørnsen en gang sa. Tiden forandrer det meste, kanskje alt – bortsett fra det i oss som alltid blir like overrasket over forandringer. For endring kan også være et angrep på det etablerte, og der noen søker endring, blir det bråk…

Så alt nytt begynner med litt kaos. Nå som det opprivende korona-året 2020 snart er forbi, vil det i så fall være rimelig å anta at det norske sykkellandskapet vil se ganske så annerledes ut neste sesong.

Borte blir det mangeårige flaggskipet, Joker. Etter 16 innholdsrike sesonger på landeveien i Norge og Europa, er det full stopp for laget som med rette ble kalt «talentfabrikken». Mannen ved roret, Birger Hungerholdt, den store sykkelhøvdingen gjennom mange tiår i vår lille sykkelnasjon, forteller i et stort intervju om kampen for tilværelsen i det som har vært stadig endrede omstendigheter som arrangør, lageier og sponsorjeger. I mer enn en generasjon har Hungerholdt og hans team vist vei, vekket interesse, bygget kompetanse og skapt entusiasme. En verdensomspennende pandemi ble dessverre et hinder for høyt.

Kristoffer Halvorsen var et av mange talent Hungerholdts lag sendte ut i den store proffverdenen. Etter flere sesonger på høyeste nivå vender U23-verdensmesteren fra 2016 hjem igjen. Sørlendingen sier i et intervju med Sykkelmagasinet at han trenger å finne tilbake til sine røtter. En endring til det gamle; en endring til det bedre? I 2021 skal den 24-årige spurteren jakte triumfer for Uno-X Pro Cycling, som i 2020-sesongens kaos rykket opp til proff-nivå. Laget er ungt og fremadstormende, men bygger videre på forgjengerens mange tiår med hardt arbeid for norsk sykkelsport.

Sykkelmagasinet 2020-5

  • Birger Hungerholdt
  • Kristoffer Halvorsen
  • Villmarksruta
  • Juvasshytta
  • Tadej Pogacar
  • UAE Team Emirates’ gule trøye
  • Tour des Fjords Exp

Trykk her: Bli abonnent og få utgaven rett hjem.
Trykk her: Les utgaven digitalt

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.