Kristoff spurtet til seier i Abu Dhabi - Sykkel
1075 Views

Kristoff spurtet til seier i Abu Dhabi

1. etappe i Abu Dhabi Tour avgjort i massespurt.

Februar 21, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

(NTB): Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff på den første etappen av Abu Dhabi Tour. 30-åringen spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini (Bardiani).

– En herlig seier for meg og laget, attpåtil på hjemmebane for laget (De forente arabiske emirater). Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa en fornøyd Kristoff etter etappen.

Kristoff vant nylig avslutningsetappen i Tour of Oman. Stavanger-syklisten fulgte opp med en flott spurtseier inn til Madinat Zayed på den 189 kilometer lange førsteetappen i Abu Dhabi.

Den norske UAE-sprinteren vant foran italienske Guardini og Caleb Ewan (Mitchelton-Scott). Kristoffer Halvorsen (Team Sky) endte på 13.plass i sitt første ritt tilbake etter bruddskaden i januar.

Sterke navn som André Greipel (Lotto Soudal) og Danny van Poppel (LottoNL) maktet ikke å gjøre noe med Kristoff. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) endte helt nede på 15.plass.

Toppspurteren Mark Cavendish (Dimension Data) fikk ikke muligheten til å utfordre Kristoff. Briten gikk i asfalten før den offisielle starten på etappen. Han måtte bryte.

– Mark Cavendish krasjet i den nøytrale sonen. Han falt på den samme skulderen som han fikk et brudd i i fjor. Han kom seg på sykkelen, men måtte bryte kort tid etter. Vi kommer med mer informasjon etter hvert, heter det i en uttalelse fra Dimension Data-laget.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.