Norsk terrengsyklist starter nytt UCI-lag - Sykkel
1530 Views

Norsk terrengsyklist starter nytt UCI-lag

I sesongen 2018 vil Elisabeth Sveum representere Trek Topro, drevet i samarbeid med Foss Sykler.

Februar 09, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tekst: Sykkelmagasinet/Trek Topro.

 

Denne sesongen vil Elisabeth Sveum representere Trek Topro, et helt nytt og eget lag drevet i samarbeid med Foss Sykler AS.

– Når vi går inn i vår tredje sesong sammen med Elisabeth så synes vi det er fantastisk å kunne gjøre det med et nytt lag. Elisabeth har en unik kombinasjon av idrettsglede, fokus og resultater som få norske syklister kan matche, sier Jo-Inge Mandt i Foss Sykler AS.

– I Foss Sykler går vi på jobb fordi vi mener livet er bedre med sykkel. Inspirasjon og sykkelglede er stikkord for oss og Elisabeth er en jente som hver dag minner oss på nettopp dette.

Flere World Cup ritt Elisabeth Sveum hever sin satsing for 2018 med flere World Cup- og HC-ritt. Hun vil også kjøre noen norske ritt, mens årets mål er EM og VM. Langsiktig mål er OL i Tokyo, 2020. Sveum ser frem til et spennende år.

– Jeg ønsker å konkurrere på høyeste nivå i terrengsykling, derfor setter jeg stor pris på å fortsette samarbeidet Foss Sykler AS / Trek Norge. De har vært en lojal partner de siste to årene vi har holdt på. Det gir et ekstra ”boost” at de har tillit til meg og ønsker å investere i satsningen min.

I tillegg til Trek Norge er Topro AS er også med som tittelsponsor. Topro AS har vært med i mange år og det er ekstra moro at de ønsker å være med videre, som er min lokale sponsor fra Gjøvik.

– Vintertreningen har så langt gått som planlagt. Jeg har gjort noen endringer i treningsarbeidet denne vinteren, og det føles veldig riktig.

En av Norges fremste

Elisabeth Sveum, fra Gjøvik, har vært en av Norges aller beste terrengsyklister de siste 10 årene. Hun viste seg frem allerede som junior og i 2007 vant hun junior NM i terreng rundbane og i 2008 ble hun Norgesmester som førsteårs senior.

Elisabeth slo for alvor igjennom internasjonalt i 2011 med WorldCup-seier i U23, EM-bronse og 3. plass sammenlagt i WorldCup U23. I 2012 var Elisabeth aktuell til OL i London. Norge hadde to plasser til OL, men Norge valgte å gi bort denne plassen til et annet land. Det ble mye diskusjoner rundt dette valget, men

Elisabeth håper på nye muligheter i Tokyo i 2020. I WorldCup-ritt som senior har Elisabeth flere topp 30. plasseringer og en sterk 7. plass i sprint-VM i 2014.

I 2016 vant Elisabeth nok en Norgesmester-tittel i terreng rundbane og tok en sterk 5. plass i EM sprint og 21. plass i EM rundbane. I 2017 vant hun sin tredje strake NM-tittel i cyclocross.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.