Norsk gullrush under nordisk banemesterskap - Sykkel
2030 Views

Norsk gullrush under nordisk banemesterskap

15-åring stakk av med åtte gull.

Februar 13, 2018
Skrevet av:

knutandreas

15-åring stakk av med åtte gull.

TEKST: Knut A. Lone FOTO: Norsk banesykling på Facebook

 

Stavanger SK-syklisten Nora Tveit stod for en fremragende prestasjon under helgens nordiske banemesterskap, da hun tok utrolig åtte gull på velodrome i Odense.

Gullfesten startet allerde fredag kveld, da 15-åringen stakk av med gullet både på på scratch og sprint. Lørdag stod omnium og keirin på programmet.

Nora Tveit

Et 7,5 kilometer langt scratch innledet omniumen, og Tveit ble nummer to. Deretter fulgte hun opp med med seier på tempoløpet (fellesstart med spurt på hver runde) og eliminasjonsrittet, før hun utklasset konkurrentene i poengrittet. Totalt ble hun stående med 178 poeng, mot svenske Ida Danielssons 138 poeng på andreplass.

I keirin var det bare den norske jenta og svenske Medina Luthelius som stilte til start, og igjen gikk Tveit seirende ut.

På søndagens teamsprint utgjorde hun et par sammen med danske Ellen Klinge. Etter å ha innledet med beste tid fulgte duoen opp med bestetid også i finalen, og sikret gullet.

I poengløpet var hun først over streken på hver eneste spurt, og sikret seieren med maksimal poengsum. I den avsluttende øvelsen parløp, tok hun sammen med svenske Tuva Richter seieren, og dermed åtte gull et faktum.

Profilene leverte

Anders Oddli

Våre to fremste baneutøvere, Anders Oddli og Anita Yvonne Stenberg, gjorde seg heller ikke bort i årets mesterskap.

Oddli fikk det tøft mot landeveisproffen Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) på fredagens scratch. Etter å ha tatt en runde på feltet sammen med dansken, ble han umiddelbart frakjørt og Hansen tok nok en runde på feltet. Det var nok til å sikre seieren. Oddli tok imidlertid en strålende sølvmedalje.

På favorittøvelsen omnium, lørdag, var han i likhet med Tveit dominerende. Eliminasjonsrittet var den eneste av grenene han ikke vant, og sikret seieren med 158 poeng – 20 poeng foran nestemann på listen. Under parløpet tok han bronse sammen med danske Robin Skivild, mens det ble femteplass i poengløpet.

Anita Yvonne Stenberg

Anita Stenberg kopierte Tvedts prestasjoner under mesterskapets innledning fredag. I sprinten tok hun seg hele veien til finalen, hvor hun spurtslo danske Kirsten Herup Søvang i kampen om gullet. Gull ble det også på scratch.

I lørdagens omnium var hun fullstendig overlegen, med seier på alle øvelsene og på keirin fortsatte hun flyten, med et nytt gull.

Tre gull til Wærenskjold

Landeveisrytter Søren Wærenskjold, som har sølv fra EM i Herning i 2017 på landeveien, tok seg fredag til sprintfinalen, men måtte bukke under for svenske Otto Strandquist. På scratch slo han imidlertid tilbake og tok gullet. På omniumen lørdag kunne han igjen juble for seier.

Under søndagens poengritt tok var han først over alle spurtene, med unntak av den første, og sikret nok et norsk gull.

Alle foto: Norsk banesykling på Facebook

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.