Nordmann imponerte stort i grusen - Sykkelmagasinet
4079 Views

Nordmann på podiet i prestisjetungt grusritt

Torbjørn André Røed imponerte mot den amerikanske gravel-eliten.

Mars 08, 2023
Skrevet av:

Jarle Fredagsvik, FOTO: Belgian Waffle Ride

(Sykkelmagasinet Gruppetto): Grusserien Belgian Waffle Ride består av syv ritt i året, der rytteren som skraper sammen mest poeng underveis vil stikke av med The Quadrupel Crown.

I helga startet rittrekken opp med Waffle Ride i Arizona. Åpningen ble vunnet av Keegan Swenson foran Christopher Blevins og norske Torbjørn André Røed.

Røed er opprinnelig Asker-gutt, og de siste sesongene kombinert sykkelsatsing med studier ved Colorado Mesa der han avsluttet en bachelorgrad som dataingeniør i fjor. Da syklet han for Yoeleo TestTeam, men er i år tilbake hos Above and Beyond Cancer Cycling Team.

– Jeg har konkurrert i college-konkurransene ved siden av hovedsatsingen internasjonalt, men har gjort det for å kombinere sykling og studier på en bedre måte. Jeg konkurrerte i landevei, bane og terreng, der jeg vant fem titler og tre individuelle College National Championships, forteller han.

Røed: – Veldig kult

I år har han bestemt seg for å satse for å gire opp satsinga på gravel ytterligere. Noe også ABC Cycling støtter opp om.

Starten gikk egentlig over all forventing, da det ikke akkurat står på kvaliteten blant deltakerne i det populære, amerikanske gruskonseptet. Keegan Swenson har blitt amerikansk mester i terrenget flere ganger. Han ble nummer to i Unbound Gravel og vant Lifetime Grand Prix sammenlagt (den største grusserien i USA).

Her finner du resultatene fra Belgian Waffle Ride, Arizona!

Christopher Blevin har vunnet to verdenscupritt i terrenget, og ble verdensmester i shorttrack for to år tilbake. Han har også blitt tredjemann i Cape Epic.

– Det var veldig kult å få til en pallplass på første grusritt mot så sterke ryttere. Belgian Waffle Rider er et stort ritt og jeg tror det var rittet med best deltakelse de noen gang har hatt. Det var veldig gøy å sitte med de mer meritterte guttene, sier Røed til Sykkelmagasinet Gruppetto.

Etappeseier fra Tour of the Gila

25-åringen fra Asker begynner å bygge opp et navn på den amerikanske sykkelscenen, og innrømmer at håpet er at han på sikt kan etablere seg også på den europeiske scenen.

I fjor fikk han en del oppmerksomhet etter en etappeseier under Tour of de Gila. Han varsler at han kommer hjem til Norge i juni for å sykle NM i Sandnes, men at hovedfokuset hans også i år vil være på de amerikanske rittene.

– Jeg skal kjøre de store etapperittene her borte; Redlands Bicycle Classic, Tour of the Gila og Joe Martin. Det blir også muligens en tur til Europa med laget utover sommeren, sier han.

Og så blir det mer grus. Mye mer grus!

– Ja, det var planen å satse mer på grus i år, da det er noe jeg tror vil passe meg bra, sier han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.