Avtroppende sykkelpresident etter blodrøde tall: – Forstår at man vil finne en syndebukk - Sykkel
1520 Views

Avtroppende sykkelpresident etter blodrøde tall: – Forstår at man vil finne en syndebukk

NCF har et underskudd på 35,4 millioner kroner for 2017.

Mars 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Konsernregnskapet til Norges Cykleforbund viser et underskudd på 35,4 millioner kroner for 2017. Avtroppende sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen beklager.

Det kom fram under sykkeltinget i Tønsberg lørdag. Sykkel-VM i Bergen er hovedårsaken til de blodrøde tallene.

Konsernregnskapet gjelder også Bergen 2017 AS, som var arrangørselskapet for VM-festen i september i fjor.

– Dette er worst case (verste utfall) for både sykkel-VM og Norges Cykleforbund. Ting kan løse seg, sier Harald Tiedemann Hansen til  Bergens Tidende.

På spørsmål om hva som kan løse seg, peker Hansen på politi og vei. Politiet har lagt inn et krav på 13,4 millioner kroner for tjenester under VM i september. Bergen 2017 AS nekter å betale over ti millioner av det beløpet.

Ifølge BT gikk det et gisp blant delegatene da tallene fra konsernregnskapet ble presentert under lørdagens forbundsting.

Tiedemann Hansen var preget da han snakket til forsamlingen fra talerstolen. Han har fått mye kritikk rettet mot seg det siste halvåret.

– Det er en kjent sak at vi ikke klarte å gå i null. Ingen beklager det mer enn jeg. Jeg forstår at man i denne frustrerte situasjonen prøver å finne en syndebukk. Men jeg kjenner selvfølgelig mitt ansvar og har ikke noen gang prøvd å legge ansvar eller skyld på noen andre, sa han.

Vurderer søksmål

Lørdag ble det også kjent at en av kreditorene til sykkel-VM, bergensfirmaet Flex Reklame, vurderer å stille Tiedemann Hansen og styremedlemmene i Bergen 2017 AS personlig ansvarlig for den økonomiske fadesen knyttet til mesterskapet.

– Vi opplevde ren inkompetanse. Du kan ikke bestille varer når du ikke har penger, og du er klar over det. Her lekte man med andres penger, sier Espen Hansen i Flex Reklame til  VG.

Ifølge norsk lov er det ikke lov å drive på kreditors regning.

– Vi håper på en minnelig løsning, men har samtidig engasjert advokat for å vurdere om det er mulig å holde daglig leder (Tiedemann Hansen) og styret i Bergen 2017 AS personlig ansvarlig for det som har skjedd, sier Hansen.

Også bostyreren etter konkursen i eventselskapet Possibility vurderer å rette personlige krav mot Tiedeman Hansen.

– Det er helt klart noe vi må vurdere. Man skal ikke ta risiko med andres penger uten å informere dem om dette, sier bostyrer Egil Horstad til VG.

Ikke bekymret

Possibility slo seg selv konkurs i februar. Selskapet, som opprinnelig krevde 13 millioner kroner av VM-arrangøren, har beskyldt Tiedemann Hansen for å ha blandet rollene som daglig leder i Bergen 2017 AS og president i sykkelforbundet.

Harald Tidemann Hansen har ikke besvart henvendelser fra VG om saken. Sykkelpresidenten går av under helgens ting i Tønsberg.

Styreleder i Bergen 2017 AS, Mona Hellesnes, sier dette om faren for søksmål:

– Styret tar enkeltkreditors trusler om å gjøre gjeldende et personlig ansvar til etterretning. Det er beklagelig når enkeltkreditorer blir påført tap, men dette betyr ikke i seg selv at det er grunnlag for et personlig erstatningsansvar. Styret er ikke bekymret for utfallet av en slik sak, skriver Hellesnes i en epost til VG.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.