NCF-møte avbrutt av overgrepsbilder av barn - Sykkel
880 Views

NCF-møte avbrutt av overgrepsbilder av barn

Forholdet ble politianmeldt.

Mai 09, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Norges Cykleforbund måtte fredag avbryte et digitalt møte da de trolig ble hacket og noen viste en video som inneholdt overgrepsbilder av barn.

Det skriver  procycling.no. Møtet ble avholdt via videosamtale-tjenesten Zoom for å informere om konkurranse og aktivitet for 2020-sesongen.

Det var da møtet gikk mot slutten at hendelsen oppsto. Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes skulle avslutte møtet med noen ord da noen delte sin egen skjerm, som viste en video som inneholdt grove overgrepsbilder av barn.

– Under dagens webmøte ble vi utsatt av et sikkerhetshull i plattformen. Det er svært beklagelig for dere som ble vitne til dette og NCF beklager dette på det sterkeste! NCF kommer ikke til å benytte seg av Zoom som kommunikasjonsplattform videre. NCF kommer til å politianmelde forholdet, skrev Norges Cykleforbund på Facebook etter hendelsen.

Sykkelpresidenten sa følgende til procycling i etterkant av Facebook-innlegget:

– Jeg kan bare understreke det vi skriver der. Vi har anmeldt forholdet og jeg kan bare understreke at det var en særdeles ubehagelig opplevelse, og vi beklager at det inntraff på et av våres møter.

Generalsekretær Eystein Thue Stokstad mener de ble hacket.

– Jeg tror det føles like ubehagelig for alle, både de som ser på og arrangerer. Det er veldig ubehagelig og vi synes det er helt krise. Vi kommer ikke til å bruke den plattformen noe mer, sier Stokstad til  Dagbladet.

Det er ikke første gang at Zoom er blitt misbrukt til å dele overgrepsbilder. Under koronakrisen er det blitt rapportert om flere lignende saker i verden, deriblant ved en ungdomsskole i Tromsø, skriver Aftenposten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.